Mar 29 2009

Välkommen tillbaka Lorenza

Cilla @ 20:56

Ja vi närmar oss 3-årstestet med stormsteg och förberedelserna är i full gång. Idag hade vi löshoppning igen och de flesta av hästarna som ska visas under våren var med och skuttade.

”Gamlingen” Elle var förste häst på arenan idag och han gick strålande. Lugnt och trevligt löshoppade han på ganska höga höjder så det här arbetet har varit kanon för honom. Äntligen ser det lite lovande ut igen inför hoppsäsongen =)

De andra hoppiga hästarna skötte sig också bra i ridhuset och klättrar framåt. Lorenza som också var med och löshoppade idag åkte sedan hem till mitt stall för att vara hos mig för matchning fram tills 3-årstestet.

Svea har nu tagit det lugnt i några dagar och ska under veckan hoppa på sitt träningsschema igen. Och Caritza gör stora framsteg på varje pass och hon ger en härlig känsla i sadeln. Hon behöver fortsätta att stärka sitt mod och bli mer självständig så kommer hon att blir en riktigt fin häst.

Tidigt imorgon bitti bär det av mot Strömsholm för sista delen i C-tränarutbildningen. Så förhoppningsvis kommer jag hem med påfylld inspiration och mera kunskap för att möta mina elever och mina unghästar.

Fortsatt trevlig kväll och hoppas ni får en bra start på den nya veckan!


Mar 24 2009

Romantiska Rom

Cilla @ 12:00

rom-2009-019.jpg

Nu är jag hemma igen efter några riktigt härliga dagar i den underbara staden Rom. Det fanns otroligt mycket att se och man har svårt att ta in alla intryck från historierna om de gamla byggnaderna.

Hästarna mår bara bra och har motioneras flitigt av Emma =) Så nu är det bara att fortsätta arbetet med allihopa under veckan. Tack också till Pia och Mika som skött allt i stallet under dom här dagarna!!


Mar 17 2009

Välkommen Caritza

Cilla @ 13:11

caritza.jpgHelgen dundrade förbi med alla möjliga olika aktiviteter och nu är den nya veckan i full gång.

På fredagen var det Ia träning för den grå och han var inte riktigt på humör för att fortsätta jobbet med bytena. Så han hittade på egna övnignar iställlet…. Men traven har förbättrats mycket så det fick vi lite beröm för iallafall. Don åkte hem till sin ägare igen och jag är nöjd med hans utveckling under perioden. Ska bli spännande att se honom och hans avkommor i framtiden.

På lördagen var det löshoppning med hela ligan. Elle fick också följa med och det var nog otroligt nyttigt för honom att få ta vara på sig och tänka lite mera själv i hoppningen. Svea gjorde också ett bra pass med riktigt fina språng. Övriga små och stora busar plus några debutanter skötte sig även mycket bra. Maretto fick också åka till ridhuset men han fick ett pass med bommar och mig i sadeln istället.

Och på söndagen anlände nästa stjärna till stallet. Det är fölstoet Caritza som kommer att vara hos mig en kortare period nu och återvänder sedan längre fram för att utbildas och matchas mot kvalitets under hösten. Det är en härlig och vaken tjej med mycket utstrålning.

Mot veckoslutet kommer jag att resa bort men verksamheten hålls igång och stallet sköts av plikttrogna vänner. Bjuder här på lite bilder från helgens vårväder =)ellesvea.jpg


Mar 12 2009

Hoppfullare i stallet

Cilla @ 9:30

sveahagen1.jpgFör första gången på ganska länge är antalet hopphästar fler än de med dressyrstam i stallet. =) Trots deras olika förfäder tränas hästarna utifrån samma utbildningssteg men självklart med individuella mål.

”Lilla” stora Svea skuttade av sig en sko en kväll i början av veckan men med en serviceinriktad hovslagare och toppen snäll vän kunde skon sättas tillbaka på tassen redan igår, så nu kör vi på igen =).

Elle fick ett par återhämtningsdagar i början av veckan med skritt promenader och är nu pigg igen & redo för dressyrträning med Ia imorgon. Härligt! =)

Don hade igår repetition inför hemfärden vid veckoslutet. Han har gjort stora framsteg både i styrka och ridbarhet. Nu fortsätter han att utbildas hemma under våren och kanske debuterar på tävlingsbanan innan beteäckningssäsongen börjar.

Maretto är som en enda stor nallebjörn =) En härlig häst att jobba med som tar alla nya uppgifter med positiv attityd. Han arbetas också både från marken och i sadeln för att hitta en bra arbetsform och självbärighet.

Som sagt så laddar vi upp för Ia-träning imorgon och så ska unghästarna löshoppas på lördag i Delsbos ridhus. Sen väntar en nykomling till stallet i helgen också. Alltid lika spännande med en ny individ att bekanta sig med!


Mar 08 2009

Välkommen tillbaka Maretto

Cilla @ 21:31

Ännu en fullspäckad helg är till ända. Hästarna har gått tuffa pass och klarat av det bra.

Maretto som nu är tillbaka hos mig för en kortare utbilningsperiod gick ett pass för Uffe i helgen och gjorde ett strålande jobb. Han går in i nya övningar med bra självförtroende och löser upppgifterna enkelt trots sin storlek.

Svea har i helgen tränat upp sin styrka med jobb från marken. Det har visat bra resultat och hon orkar hålla ihop mer och mer i sin galopp.

Don utvecklar också sin galopp och går stadigare i formen. även han jobbas mycket från marken för att hitta en bra egen balans .

Elle har gått två krävande pass i helgen med hoppning på lördagen där vi tränade mycket kombinationer med olika avstånd och antal galoppsprång. En kanonbra övning för honom som gärna vill ge sig iväg. Idag rustade vi oss för snöstormen och packade oss iväg på dressyrträning för Mattias Jansson. Eftersom vi inte tog oss iväg förra gången var det extra roligt att kunna visa våra framsteg. Han tyckte att Elle hade mognat både mentalt och kroppsligt & då utvecklat sin styrka och gångarter. Så det känns som om att vi har hittat ett bra träningsupplägg den här våren. Ett stort tack till snälla Emma som följde med oss i snöovädret!

Dags att avsluta den helgen och ta nya tag inför nästa vecka!


Mar 05 2009

Trevlig torsdagstripp

Cilla @ 21:30

Underbart nu när dagarna blir allt längre. Jag hunnit med att motionerat flera av hästarna på kvällarna innan mörkret har fallit.

Ikväll lastade vi transporten full och åkte med Elle och Svea till ridhuset. Vi passade på att plocka fram lite bommar och hinder när vi var själva. Svea som nu är under sin inhoppning gjorde ett stabilt jobb både över travbommarna och även när hindren kom upp. Elle som vanligtvis har bråttom i hoppningen fick tänka till lite och hålla ihop sin kropp mellan hindren. Kändes som en perfekt övning för båda hästarna trots olika utbildningsnivåer. Pia var flitig hinderbyggare/hästskötare och servade mig med hästbyten så att jag kunde vara effektiv i ridningen. =) Tack tack!

Imorgon väntar en flitig fredag fylld med timmar i sadeln och så till helgen blir det intensivt med både hopp och dressyrträning. Nu blir det god natt för idag!


Mar 01 2009

Varmare väder, våren väntar

Cilla @ 20:18

Tyvärr har det blivit dåligt med rapportering den här veckan för det har varit många timmar i stallet och sena kvällar men här kommer en sammanfattning av veckan som gått.

Kolan har gjort stora framsteg och har fått en härlig framåtbjudning. Det är snart dags för honom att åka hem igen och för att fastställa sin inridning var hans matte här idag och följde med Elle och mig på en tur i skogen.

Don kämpar på med sitt galoppjobb och gjorde ett härligt pass i den djupa snön på täckten igår. Hans framknän var nästan uppe vid mulen när han travade. Galoppen blir också härligt luftig då han har lite motstånd i rörelserna.

Elle har haft en riktig skogsveckan med flera tuffa pass i klätterbacken och så lite finlir med dressyrsadel på ridbanan. Och då är det självklart galoppombyten som är huvudsaken men även lite lekfulla piaffintervaller =)

Svea har även hon fått en fin form och bjudning nu under veckan. Hennes ägare från Skåne har varit på besök under helgen och jag hoppas att dom var nöjda med vad dom såg. Jag har hittat fler knappar på henne och hon jobbar nu riktigt bra under ryttare efter lite hopp och skutt. I fredags passade vi på att ta ett pass i ridhuset med lite bommar när matte kunde vara med och assistera.

Under lördagen bokade vi ridhuset i Delsbo och jag hade löshoppning med flera av mina uppdragshästar. Familjen Wrangfalks unghingstar, Caflin AB med två 3-åringar och familjen Löfgren-Hansson med sin ungponnyhingst. Alla hästarna skötte sig väldigt bra och dom som varit med förr har gjort stora framsteg! Tack till markpersonalen och ett bra hästägarteam som gjorde att allting flöt på.

Så idag har det nästan varit heldag på Tunalid med unghästar och markarbetesträning. Även där har flera individer mognat och ekipage utvecklats. Det ger mig energi och inspiration!

Kort och gott har det varit en intensiv helg. Fylld med härliga hästar och ambitiösa ryttare! Nu är det dags att ta tag i sitt icke-hästiga liv ;) Önskar en trevlig avslutning på helgen.