Feb 23 2009

utbildningskoll

Cilla @ 11:01

Lördagens Uffeträning gick bra. Galopplinje, korta svängar och lång anridning på oxer var perfekta övningar på oss. Elle börja få bättre respekt för hindren och jobbade bra i kombinationen. Korta svängar är fortfarande lite svårt då han gärna rullar ihop halsen. Lång anridning på hinder är alltid bra att träna på för att hålla en jämn galopp. Han visade prov på att längdhoppning inte var några problem då vi fick väldigt stora språng ett par gånger…Söndagens pass blev inställt så vi tog en tur till klätterbacken istället.

Kolan och Don´s ägare har varit och tittat på sina unghästar i helgen och jag tycker det är toppen när dom är intresserad av arbetet jag gör med hästarna. Båda killarna sköter sig mycket bra och deras ägare verkar nöjda med utbildningsplanen.

Svea har busat på snötäkten i helgen. Hon tyckte det var väldigt spännande med all snö och hade full upp med att titta var hon skulle sätta fötterna. Otroligt nyttigt för henne och ett bra sätt att få en naturlig bjudning.

Längtar nu så smått till sommaren..elle-hagen-2.jpg


Feb 20 2009

Öva teorin i praktiken

Cilla @ 6:56

Kylan är envis och håller ett stadigt grepp om oss. Snön är så kall att den knarrar under fötterna och små iskristaller virvlar omrking när man rider i den djupa snön. Hästarna hålls igång men motionspassen blir korta för att inte riskera hälsan hos mig eller pållarna.

Utbildningsdagarna på Strömsholm var givande och jag fick mycket med mig hem både som ryttare och tränare. Huvudämnet ridlära var genomgående i alla föreläsningarna och vi fick även öva praktiskt med lektioner där vi blev bedömda av de andra aspiranterna och lärarna på Strömsholm. Nervöst men otroligt nyttigt! Nu är det bara att börja öva på sina elever här hemma inför examen längre fram i vår.

Tack till Pia som troget sköter stallet när jag är borta och tack till Hanna som hjälpt till att motionera Kolan!!!

Elle fick en lugn start på veckan efter helgens samlingspass. Men han gillar det kyliga vädret och har mestadels joggat med lösgjörande arbete på snötäkten.

Svea är nu varm i kläderna och sköter sig bra. Hon arbetas främst med styrka eftersom hon har en ganska stor kropp att hålla reda på.

Don är också igång och jobbar på. Han ska nu utbildas vidare i sin grundridning och tycker det är lite jobbigt med galoppen på volten.

Kolan har verkligen utvecklats den senaste veckan och rids nu obehindrat i både skogen och på banan. Eftersom han är körd mycket har inridningen gått väldigt bra plus att han är en lugn och trygg kille av naturen.

I helgen siktar vi på Uffeträning med Elle och Svea ska nog också få ett pass i ridhuset om det ledig tid där. Hingstarna kommer främst att forstätta jobba ute och på banan under helgen.


Feb 15 2009

Strålande helg

Cilla @ 21:06

Så har ännu en helg sprungit förbi. Den har bjudit på underbart väder med mycket sol och glada hästar. Imorgon bär det av mot Strömsholm och delkurs 4 i C-tränarutbildningen. Det blir två intensiva dagar igen med fokus på ridlära. Nu är det dags att packa väskan och sedan leta sig till sängen.


Feb 14 2009

1-års jubileum

Cilla @ 6:14

Bloggen fyller idag 1 år och det känns som om att det här året har gått ovanligt fort men när jag backar och läser inlägg sedan förra våren inser jag att det har varit en otrolig resa under den här tiden.ellejul.jpg

Och vad kan inte vara bättre att fira detta än med att bara njuta av att min lilla häst var fantastisk igår! =) Bytena var rena från början så vi gick tidigt vidare på travarbetet där jag har börjat med lite samlingsarbete hemma ute i skogen. Ia hjälpte mig att gå bakom med piskan och på första försöket trampar den lilla killen in i en fin liten piaff! Vi fortsatte att jobba med korta piaffer i båda varven längs fyrkantspåret och avslutade sen passet med lite arbetspiruetter i galopp på volten. Jag är så otroligt stolt över min grå springare och fick med mig massor av glädje och inspiration att fortsätta jobba med honom. Hoppas att ni kan känna min lycka genom dataskärmen! =)

Önskar er alla en underbar alla hjärtans dag!!!


Feb 13 2009

-25 grader

Cilla @ 6:01

Hela veckan har den hemska kylan hållt i sig. Vattnet fyser i hagarna, fingrar och tår blir till isbitar men hästarna står glatt och väntar på att få gå ut. Väl ute slänger sig Elle omkull och rullar sig i den torra iskalla snön. Han gillar nog inte när matte bäddar in honom i täcken från topp till tå =)

I början av veckan följde Pia med mig ner till ridhuset med nykomlingen Svea. Hon skötte sig utmärkt och joggade lugnt runt med mig i ridhuset och över bommarna på marken. Det var en trött men nöjd tjej som klev på transporten hemåt.

Elle fick ta det lugnt i början av veckan efter helgens hoppträningar men har nu laddat upp igen och ska ikväll på dressyrträning för Ia i Delsbo. Jag tror att vi kommer att få fortsätta att kämpa med våra byten ;)

Kolan har också kommit igång med sin inridning. Han tycker det är lite konstigt att springa runt på volten i linan men har inget emot att ha mig hängandes på ryggen.

Å så har det kommit tillbaka en gammal bekant till stallet under veckan, hingsten Don SM. En stilig herre som nu ska fortsätta sin grundutbildning hos mig innan det ska bli premiär på tävlingsbanan under våren.

Som sagt kyla och sibirisk vinter men hästarna mår bra och motioneras ändå. Ha en trevlig fredag den 13:e…. :S


Feb 09 2009

Man får vara glad för det lilla

Cilla @ 12:49

Vilket väder! Snö i massor!

Det blev minst sagt en spännande helg på många sätt. Uffe träningen gick bra. Det var flera övningar med fokus på korta anridningar och skarpa svängar. Elle var som vanligt på ett piggt humör och fick jobba ordentligt eftersom han gärna skuttar både före och efter hindren. Men han gjorde flera riktigt bra språng i helgen och på söndagen red vi en bana under ganska kontrollerade former. Så jag får vara nöjd med de små framstegen! Tack till ”ponny-mamman” Maggan som förevigade passet genom att filma. =) Efter träningen hade vi alla stora problem att ta oss hem i snökaoset men resan slutade bra och ingen kom till skada.

Kolan har gjort sina första pass i helgen också. Och igår fick han även longeras med sadeln. Han är lugn och bryr sig inte så mycket om att dom andra hästarna busar i hagen brevid ridbanan.

Svea har nu landat i våra rutiner och har också börjat arbeta lite. Igår fick hon känna på den djupa snön på ridbanan och det var riktigt jobbigt för henne. Under veckan ska vi ta en tur ner till ridhuset och jobba lite med bommar.


Feb 07 2009

Välkommen Svea

Cilla @ 6:13

God morgon!

Snön fortsätter att falla och termometern visade -10 grader men hästarna var lika glada imorse ändå. Dom hade knappt tid att äta upp frukosten innan dom tjatade på att få gå ut =).svea.jpg

Svea som kom från Skåne i torsdags är trots den långa resan, pigg och glad. Det är en vaken tjej som verkar gilla sin nya hagkomis. Svea är väldigt lik sin mamma som tillsammans med matte bodde här i Delsbo för några år sedan. Under våren kommer vi att fortsätta hennes grundutbildning och inhoppning med sikte på ev kvalitets till hösten.

Edena åkte igår hem till sina ägare för att få en viloperiod innan nästa utbildningsblock inför 3-årstestet. Hon har gjort ett mycket bra jobb under dom här veckorna hos mig och fungerar bra med ryttare på ryggen.

Kolan börjar komma in i våran rutiner och ser ganskanöjd ut. Han ska nu under helgen få börja bekanta sig med sadeln och longering.

Elle har turen att få åka på hoppträning nu i helgen igen. Den här gången är det på hemmaplan för Uffe Johansson. Han ska få gå två dagar i hopp om att han har landat efter lördagens pass =)

Trevlig helg!


Feb 05 2009

Välkommen Kolan

Cilla @ 6:41

Efter några dagar med mindre hästar i stallet fylls det nu på igen. Den här gången var det hingsten Kolan som anlände. Han är en rund och go kille som nu ska ridas in här hos mig.

Elle skötte sig skapligt på Gaby-träningen i söndags. Vi red kortare banor med lite olika linjer och skuttade även över både vattenmattan och en finmålad låda. Tempot blir jämnare och jag hittar en bättre rytm för varje gång, men det är en bra bit kvar innan allt är under kontroll… Tack till Pia och Mika som var ”barnvakt” under kvällen när vi var till Ljusdal.

Edena fortsätter att jobba bra under ryttare och kommer snart att åka hem på en välförtjänt vila innan nästa utbildningsperiod inför 3-årstestet.

Idag kommer nästa uppdragshäst med lastbil från Skåne. Hoppas att hon har haft en behaglig resa upp till Norrland.