Jan 31 2009

Slutet på något är början av någonting annat

Cilla @ 17:22

Hästar kommer och går i stallet och en del lämnar större avtryck än andra. Colette åkte igår med sina nya ägare till Tierp. Där kommer hon att få det toppen och jag önskar hennes nya familj all lycka till. Ni har köpt en härlig liten häst att ha kul med!

Roxie åkte idag hem till sin ägare. Hon gjorde ett riktigt bra pass idag så nu ska hon får vila upp sig lite efter denna period hos mig.

Edena har idag fått bekanta sig med ridhuset i Delsbo och efter en liten stund dansade den svarta pärlan fram genom ridhuset. I slutet fick hon galoppera över några bommar på marken som en första introduktion till löshoppningen. Ridningen på henne är också i full gång och hon rör sig avslappnat med mig på ryggen. En härlig häst att jobba med!

Elle fick också en åktur till ridhuset tidigt i morse. Målet med dagens pass var att lugnt och avslappnat arbeta över bommar och små hinder i galopp. Jag tycker att han skötte sig riktigt bra och hoppas att den känslan sitter i tills imorgon då vi ska hoppträna för Gaby.

Nu är det strax dags att bege sig iväg på lördags middag! Trevlig kväll!


Jan 27 2009

Ett steg närmare ridhäst

Cilla @ 21:27

Det är svårt för den ovane att förstå hur mycket jobb det ligger bakom ett framsteg med en unghäst. Men man blir lika lycklig varje gång det sker för idag har nämligen båda ”små tjejerna” travat med mig. Dom tyckte det var lite krångligt och svårt i början men bara dom fick fundera en stund på vad jag ville så gick det bra. Som assistent hade vi alltid lika hjälpsamma Pia. Det kräver känsla att hjälpa till vid inridning och nu har Pia vanan inne med longerpisk, Cilla på hästryggen och en funderande unghäst i andra änden av linan. Ikväll var vi ett toppen team =)

Sov gott!


Jan 26 2009

Vädrets makter över oss alla

Cilla @ 12:59

edena3.JPGSista delen av veckan blev inte som jag hade tänkt men allting löste sig ganska bra ändå.

Edena & Roxie jobbar på bra och båda har accepterat att bära mig på ryggen. Tömkörning och longering fungerar också bra så under veckan hoppas jag på att kunna trava lite på båda två.

 Colette har joggat ute i skogen i helgen och har idag gått igenom sin besiktning utan någon anmärkning. Så hon kommer troligen att flytta till sina nya ägare i slutet av veckan.

roxiehuvud1.JPGMaretto gjorde ett strålande pass för Uffe Johansson på lördagen och har nu blivit en erfarenhet rikare. Han har ett mycket trevligt psyke och en stor kropp att jobba med. Vi fortsätter inhoppningen och arbetet med att stärka upp honom.

Elle & jag skulle igår iväg på Mattias träning men fick se oss besegrade av det dåliga vädret. Istället fick vi vara med på ett pass för Uffe som ersättare för Maretto eftersom dom inte heller tog sig fram med transporten i den djupa snön. Elle skötte sig kanon och det känns som om att vi har hamnat på rätt spår igen med hoppningen.

Ny vecka och nya tag!


Jan 21 2009

Idag var en bra dag

Cilla @ 21:55

ellestallet.jpgElle var inte alls på humör för hoppträning i söndags. Han for mest omkring och spelade ”Allan brallan”.  Vi fick nöja oss med att bara kunna delta i övningarna utan några större krav. Passet på måndag morgon gick bättre och flera blev överraskade över hur bra han egentligen hoppar, trots sin stam och sina egna åsikter dagen innan….. Jens gav mig mycket att jobba med under våren så det är bara att börja pricka av listan!

Ikväll har det varit härliga timmar i stallet. Alla hästarna har varit lugna och harmoniska. Elle och Colette fick en promenad och dom gillar verkligen att motioneras utan ryttare. Edena har nu lärt sig longering och bryr sig inte om att bära sadel så i slutet av passet tog jag mig upp i sadeln och hängde på henne. Hon är hur cool som helst och riktigt trevlig att arbeta med. Roxie är mer hanterad och van att gå med utrustning så hon har nu provat på tömkörning och har inget emot att bära mig på ryggen. Det är roligt att ha trygga individer att jobba med och jag hoppas att det fortsätter att gå lika bra som hittills.

I helgen väntar debut för Maretto när han ska vara med på hoppträning i grupp för Uffe Johansson. Elle kommer troligen att gå ett dressyrpass för Mattias på söndag om allt går som planerat.


Jan 17 2009

Välkommen Roxie

Cilla @ 20:57

Ja då var stallet fullt igen för igår kom Roxie. Hon fanns sig snabbt i hagen med sin årgångs kompis. Ni kan tänka er vad lycklig Elle nu är med 3 st tjejer alldeles för sig själv.  Roxie ska nu ridas in med sikte att visas på 3-årstestet.

Colette har varit ett pass i ridhuset och visats för spekulant söderifrån. Hon sköter sig kanon och jobbar glatt på i manegen.

Nu är det packning som gäller inför resan till Gävle imorgon. Återkommer med rapport efter träning & clinic. =)


Jan 16 2009

Välkommen Edena

Cilla @ 9:40

Nu är det full rörelse i stallet. Nya hästar fylls på och igår kom den svarta pärlan Edena. Hon är en utrycksfull tjej som är trygg i sig själv.  Hennes första dygn här hos mig har fungerat mycket bra och i eftermiddag väntas det komma en jämnårig kompis som också ska vara här på inridning.

Elle och jag tog ett pass i ridhuset nu på morgonen i den bitande kylan. Markarbete och bommar stod på schemat & han jobbade riktigt lydigt. Känns bra inför helgen =)


Jan 15 2009

Januari = Jensträning

Cilla @ 15:31

För andra året i rad har jag fått förmånen att kunna träna för en av landets främsta hoppryttare och unghästutbildare, Jens Fredricson. Han gästar Gävle i helgen så vi får då möjlighet att träna två pass. Kommer även att vara med och lyssna på hans Clinic på söndagkväll. Det ska blir otroligt roligt att få rida för honom igen eftersom han var min hopplärare under utbildnignen på Flyinge. Hoppas att Elle är pigg och på bra humör för det brukar vara ganska krävande pass både mentalt och fysiskt =).


Jan 14 2009

Sista natten med gänget

Cilla @ 21:01

Planering är ett nyckelord när det gäller hästar och utbildning. Och eftersom jag har ett begränsat antal stallplatser blir det lite pusslande när många vill ha hjälp samtidigt med sina hästar. Tyvärr har jag också varit tvungen att tacka nej till flera hästar då stallet är fullt hela våren.

Imorgon är det hästbyte då 3-års valackerna åker om in kommer unga vackra damer istället. Cafasch är nu såld och reser under morgondagen till sina nya ägare i Luleå. Gratulerar dom till en väldigt trevlig och snygg häst och önskar all lycka till i framtiden! Cafigo åker hem på lite vila och återkommer längre fram för mer utbildning.

Colette är mycket rolig att rida nu och har fått en fin styrka i det samlande arbetet. Många intresserade har hört av sig och i helgen kommer en spekulant och ska provrida.

Elle är superpigg och är inte alls påverkad av det konstiga vädret som växlar från vårvärme till polarkyla. Imorgon väntar ett markarbetspass i ridhuset med lydnad och gymnastik övningar.


Jan 10 2009

Ia-träning!

Cilla @ 10:37

Oj vad skoj det var att träna igen! Äntligen har vi bytena på plats efter en lång tids hårt slit. Jag har Ia att tacka för detta som med en postitiv attityd och noggranhet har fått oss att komma över vårat lilla hjärnspöke. Lycklig och nöjd från gårdagen ska vi nu ta oss en tur ute i vintersolen med alla hästarna.

Här nedan ser ni bild på söta försäljningshästen Colette som min duktiga vän Sara Heed tog på oss igår. Ha en skön helg!

coletteblogg.jpg


Jan 08 2009

Dressyruppladdning

Cilla @ 21:09

Det är så kul nu när hästar och träningar börjar komma igång. Elle är laddad för årets första dressyrpass för Maria ”Ia” Eriksson imorgon. Vi har förberett oss lite grann och försökt ridit in oss i nya dressyrsadeln. Har dock lite ridsår här och där men med lite skavsårsplåster så löser det sig =)

Övriga hästar i stallet fick sina vaccinationer i början av veckan så dom har nu tagit det lite lugnt i några dagar med skrittpromenader.

Återkommer med rapport efter morgondagens träning!


Jan 04 2009

Nya som gamla

Cilla @ 22:33

Minus 20 grader är inget man längtar efter men hur som helst så styr vi inte över vädrets makter så det är bara att klä sig efter väder.

Första dagarna in på det nya året har varit fullbokade, både på hästryggen och på marken (som instruktör). Hästarna är nu också ett år äldre och därmed dyker några ”gamla” bekanta upp igen.

Maretto har vuxit på sig och nu har vi påbörjat inhoppningen. Han kommer under våren att få vara med på träningar för Ulf Johansson och om han utvecklas som planerat så siktar vi på en tävlingsdebut mot vårkanten.

Lorenza har också fått en viloperiod för att växa på sig och hon är nu igång och löshoppar med jämna mellanrum. Idag red jag även henne en stund i Tunalids ridhuset och skötte sig bra efter lite glädjeskutt i linan.

Glamour är en ponny som ägs av Familjen Jonsson och henne har jag ridit in nu under vintern. Hon ska nu  få en lugnare period med lättare promenader för att sedan starta upp igen om några veckor inför 3-årstestet i vår.

Killarna med stort C är på väg att flytta hem til Färila igen. Cafasch är nu klar med sin inridningsperiod för den här gången och har följt sin utbildningsplan. Om allt går enligt planen så kommer han att flytta längre norrut till en ny ägare inom kort. Cafigo behöver mera tid på sig innan hans inridning kan avslutas men ska också få åka hem och smälta det som han lärt sig hittills.

Elle har varit med på årets första hoppträning i Ljusdal för Gaby. Han skötte sig bra med lite små skutt  här och där. Vi fick bra tips med oss hem så nu är det bara att fortsätta arbetet med hinder.

Dags att leta sig till sängen men först några bilder från den nya kameran ;)

ellejul.jpgcafigojul.jpgcafaschjul1.JPG


Jan 03 2009

År 2008 i backspegeln

Cilla @ 21:30

vinternyar.JPGJag gillar inte att se bakåt på det som varit men så här vid ingången på 2009 vill jag passa på att blicka tillbaka på det gångna året.

Verksamheten har verkligen tagit fart under året och många nya kunder har kommit med sina hästar. Jag har utvecklat fina samarbeten med satsande uppfödare runt omkring och framtiden ser minst sagt spännande ut! Föl och nyplockade små stjärnämnen från utlandet ger ett pirr i kroppen. Kanske är det morgondagens hästar som väntar på att bli upptäckta =).

Min egna häst Elegant har klättrat många trappsteg på ett år och även om några av delmålen fick skjutas på framtiden så gillar jag min grå springare. Han har en stor personlighet och arbetsglädje som smittar av sig vilket gör det enklare att motivera sitt slit då dagarna känns tunga.

Höjdpunkten av året var trots allt finalen och den fina placering vid Avels och sportchampionatet på Flyinge under hösten. Känslan att göra en sådan prestation med en så ung individ är otrolig och jag uppskattar varje ögonblick av upplevelsen. Jag hoppas att det kommer fler chanser inom en snar framtid!

Jag vill därför passa på att tacka ALLA ni underbara människor som gjort detta möjligt under året. Jag hoppas att ni känner er delaktiga och vill fortsätta den här resan med mig och hästarna.

Nu är det dags att blicka framåt mot nya mål! Allt gott tar vi med oss och det som inte blev så bra lärde vi oss något av.