Dec 31 2008

GOTT NYTT ÅR!!!

Cilla @ 17:29

Dec 28 2008

Full fart igen….och god fortsättning.

Cilla @ 22:34

Nu är julfirandet över och verksamheten är igång för fullt. vinterbilder5.jpg

Igår var vi till ridhuset och hade löshoppningspremiär med Cafigo och Cafasch. Båda hästarna var avslappnade inne i ridhuset och gjorde ett bra jobb. Vi fortsätter dagligen med arbetet både från marken och på ryggen.

Colette fortsätter att styrketräna i snön och är den här veckan brunstig och visar stort intresse för herrarna i stallet.

Elle bus är nu också igång och går kortare pass i ridhuset och i klätterbacken. Till veckan börjar vi jobba med bommar och så småningom även hoppträna.

Jag gillar ju som ni kanske märkt att fotografera och fick en ny kamera i julklapps så håll ögonen öppna för snart dyker det upp nya bilder på hemsidan.

Imorgon väntar finfrämmande från Skåne som kommer upp och firar in det nya året med oss Norrlänningar. God fortsättning till er alla!


Dec 21 2008

Julstök och ännu mera snö

Cilla @ 19:51

ellevinter2008.jpgDet är vid den här årstiden som vi har fördel att bo i Norrland. Ett tjockt täcke med snö ligger över stallplanen och det fortsätter att trilla ner stora flingor från himlen. Hästarna står lugnt och mumsar på balen medan snön lägger sig som en filt på ryggen. Ingen av dom har en tanke på att gå in för kvällen =).

colettevinterhagen.jpg

Som sagt så närmar sig julen och därför är det bäst att lagra upp foder i alla olika sorter för att sedan kunna njuta av julen. I mellandagarna finns det mer ledig tid i ridhuset och jag planerar då att löshoppa dom små. Dessutom kommer det intressenter får olika håll för att titta på hästarna så här blir det fullt hus under helgerna.

Hästarna mår bra och jag är också på bättringsvägen. Försöker att röra på benet i måttliga mängder men ivirg & envis som man är så blir det ibland kanske lite för mycket…. 

cafigocafasch-vinter.jpg

Bjuder här på lite bilder från vårat vinterlandskap och passar på att tipsa om en fint litet reportage i lördagens lokaltidning. ;)


Dec 17 2008

Luciahelg

Cilla @ 21:38

Decemberdagarna fortsätter att rusa iväg. Längtar nu till lite julefrid och den gångna helgen med Lucia var en smakprov med snö och kalla grader.

De unga hästarna fortsätter att utvecklas. I söndags satt jag upp på Cafasch och han tog det hela med ro. Cafigo behöver däremot lite mera tid på sig innan han slappnar av med mig på ryggen och vi fortsätter att jobba mot ett bra förtroende.

Elle är nu på startsträckan och är riktigt på hugget när vi är ute i skogen. Han ska snart få börja jobba lite hårdare pass. Ikväll har jag friserat päls och skrubbat honom ren så nu är det bara att träna på.

Tyvärr skadade jag mitt knä på söndagkväll och har nu i början av veckan haft mycket assistans i stallet. Veckans hjältar har många namn och jag har otroliga människor runt omkring mig som ställer upp i vått och torrt. Pia har vanan inne i mitt stall vid det här laget och det är med lugn hand jag lämnar över markskötsel till henne. Emma har varit co-pilot i dagarna och motionerat både Elle och Colette. Roligt och nyttigt att se hästarna med en annan ryttare.


Dec 10 2008

Med stormsteg mot Jul

Cilla @ 6:30

Igår trotsade jag de 15 grader kalla vädret och jobbade med unghästarna ute på ridbanan i snön. Dom har ju som tur lite mera päls och känner inte av kylan speciellt mycket. Nu var det dags att bekanta sig med tömkörning för att lättare förstå tygelhjälperna när vi kommer till ridningen. Båda två förstod efter kort stund vad det hela handlade om och kunde på slutet gå i dubbellongering på volten i trav. Vi gjorde även framsteg när det gäller att bära mig på ryggen och killarna skrittar nu lugnt med mig hängades på sidan i sadeln. Om allt går som planerat är det dags för uppsittning inom snar framtid.

Colette ska gå Ia-träning på fredag och hon jobbar riktigt fint i kandaret. Det ska bli kul att ta ner henne till ridhuset och få hjälp med lite högre skolor. Hon är ju en riktig arbetsmyra så jag hoppas att det blir ett givande pass.

Elle börjar nu så smått komma igång och man ser att han längtar efter att få börja jobba igen. Dessa veckor har han verkligen bara fått varit häst och det har varit nyttigt både för hans kropp och knopp att ha en paus efter ett intensivt år. Med blicken fram mot våren hoppas jag på några turer tillsammans ute på terrängbanan!


Dec 04 2008

Underbara unghästar

Cilla @ 21:14

Vilka otroliga individer våran hästar är! Dom lämnar sig i våra händer och accepterar det mesta bara dom får en rättvis chans att förstå vad vi vill. Idag har jag nämligen varit upp på ”toppen” på  båda inridningshästarna. Även om dom tyckte att jag var lite konstig när jag skulle upp på ryggen och klättra så fick jag hänga i sadeln och även göra om det några gånger. Nu är dom verkligen på väg mot sina nya liv som ridhästar.

Därför är vi alla tre värda lite vila i några dagar. Jag åker till huvudstaden över helgen och inridningshästarna får vara ledig och strosa i hagen.

Colette kommer att motioneras av Emma och jag tror att dom tar en sväng till klätterbacken och kanske någon galopp i snön =). Elle har några dagar kvar på sin vintersemester men ska snart motioneras igång.

Önskar alla en trevlig andra advent!


Dec 02 2008

Hästar + hundar = sant

Cilla @ 21:48

dsc01733.JPGDet blir många ensamma kvällar på hästryggen i vintermörkret men nu har det varit en tid med väldigt varierande underlag så hästarna motioneras i skritt och jogging. Därför har jag flera gånger fått sällskap av Evelina och hennes busiga boxrar på våra kvällsturer. Det är nyttigt för både hästar, hundar och trevligt för mig med lite pratsällskap.

”Bröderna brun” (Cafigo & Cafasch) är trevliga individer att arbeta med :). Trots att dom ser ut som tvillingar bredvid varandra så arbetas dom utifrån personliga utbildningsplaner. Båda har accepterat sadel och träns på ett bra sätt. Den här veckan är det longering och tömkörning som står på schemat och om vädret tillåter så hoppas jag att vi snart kanske kan ta oss till ridhuset för att löshoppa.

Ta det lugnt i halkan!