Nov 26 2008

Snö och minusgrader

Cilla @ 20:40

imag0135.jpgNu var vintern här med snö och minusgrader. Härligt för både hästar och människor när det blir ljusare på marken. Alla årstider har sin tjusning och den här tiden är härlig på sitt sätt när man kan träna hästarna i snön. Dom får en härlig framåtbjudning och använder ofta hela kroppen för att ta sig fram.

Colette gillar verkligen att jobba i snön. Hon rör sig luftigt med öronen spetsade framåt. Elle får nöja sig med promenader vid hand men skulle han gärna ta en galopp över snötäcket.

Killarna Cafigo och Cafasch får bekanta sig med nya saker varje dag. De senaste dagarna har dom haft täcke på sig ute (under snöstormen), träns med bett och sadel en stund i sina boxar. De närmaste dagarna väntar några pass på ridbanan med träning av stop & start.  Fortsättning följer…

Nu är det dags att åka till ridhuset för att ha dressyrträning med en av mina elever.


Nov 25 2008

Sir Dee i Globen!!!

Cilla @ 7:40

Den talangfulle Sir Dee, som tillsammans med mig gick finalen på Flyinge i 3-årschampionatet, ska på fredag visas upp i Globen under Stockholm International Horse Show med sin nya ryttare Magdalena. Han ingår nu i Trojka-projektet som är ett samarbetsprojekt mellan uppfödare, ryttare och Ridsportförbundet. Jag önskar dom all lycka till och det ska bli spännande att följa ekipage i framtiden.


Nov 23 2008

Grabbarna grus har anlänt

Cilla @ 7:40

Dagarna dundrar iväg och jag har varit dålig på att blogga den senaste tiden. Men allting flyter på i stallet med 2 st nya hästar så nu är det åter fullt igen.

cafigo-boxen.jpgcafasch-boxen.jpgDet är 2,5-åringarna Cafigo och Cafasch som har kommit till mig för inridning nu till årsskiftet. Båda två är välutvecklade och sociala killar som verkar vara sugen att börja jobba lite.

Elle är nu avställd för lite vintervila och verkar tycka det är helt okej även om han har ordentligt med energi över…..:) Men Colette jobbar vidare och vi blir mer & mer samspelta för varje dag. Nu är det tyvärr lite väl hårt plus ganska isigt på marken så det blir mycket lydnadsövningar istället för konditionsträning. Men som dom säger: ”Det som tränas på snö, kommer fram i tö”imag0153.jpg


Nov 15 2008

Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke…

Cilla @ 8:09

Väl hemma igen efter intensiva och inspirerande dagar på Strömsholm var det kul att sätta sig i sadeln igen. Som tur var hade orädda Emma motionerat Elle åt mig när jag var borta så att han inte vilade flera dagar innan ett hårt dressyrpass. Tack så mycket!

Han kändes fin och avslappnad så vi kunde fortsätta vårt galopparbete. Nu var arbetspiruetterna riktigt fina och stadiga. Flera byten var rena och lugnare också så det verkar som om att vi har jobbat oss mycket framåt de sista veckorna och kanske är på väg ur en tung uppförsbacke.

Tack till Pia och Evelina som skött stall och hästar under min Strömsholmsvistelse!


Nov 11 2008

Vardagsslit på helgen

Cilla @ 7:37

Som egen företagare är man aldrig ledig och det märks speciellt på helgerna. Eftersom vardagskvällarna oftast är fullbokade efter jobbet så skjuts det mest tidskrävande arbetena till helgen. Hämta spån, hämta hö, fylla upp med kraftfoder, harva ridbanan och allt möjligt annat som tillhör stalljobb. Tur att det finns snälla grannar med traktorer som gärna hjälper sin hästgranne. =)

Elle fick en pass i ridhuset tidigt på lördagmorgon innan det var bokat för tornerspelsträning. På söndagen tog vi en tur till klätterbacken.  Nu har han byggt upp muskler och kondition så vi får nog börja gå två vänder upp och ner för att han ska bli riktigt trött.

coletteridhuset.JPGColette fick sig också ett pass i ridhuset på söndagen och Pia följde med för att kunna filma för några intressenter. Det var fortfarande tornerspelsträning så vi fick styra runt bland utrustningen medan kursdeltagarna åt lunch. Det gick jätte bra för hon är så cool och brydde sig inte om att det stod konstiga dockor utan huvud på ridbanan. Några filmer ligger ute på www.youtube.com/cillasunghast

Larry fortsätter att arbetas i lägre form för att stretcha ut och varvas med turer i klätterbacken. Han kommer snart att åka hem för lite vintervila och byter då plats med 2 st inridningssugna unghästar. =)

Imorgonbitti bär det av till Strömsholm igen och det kommer att bli roliga föreläsningar/clinics om bla löshoppning, inridning, tömkörning och grundridning/grundhoppning. Mina specialämnen =)

Syns snart igen med påfylld inspiration och energi!


Nov 07 2008

Lite piff och puff

Cilla @ 6:03

Nu är det mörkt och kallt, precis som november brukar vara. Det fattas bara lite snö för att man ska få en liten jul-känsla. Trots det tråkiga väder jobbar vi på i stallet. Belysningen på ridbanan har varit kanon att tända på kvällarna när man inte vill ge sig ut i skogen. Den ger mig verkligen möjlighet att hålla igång hästarna och ingen av dom har reagerat på skuggorna som springer ikapp :)

Larry fick sig en rutinkoll av veterinären i veckan då vi kollade över tänder och blodvärden. Inget utöver det normala så då fortsätter vi att jobba på som vanligt. Elle är som alltid pigg och glad. Uffeträningen förra helgen var nyttig för honom med massor av hinder och korta vägar. Både Uffe och flera åskådare tyckte att han skötte sig bra och att han var mer mellan hand och skänkel, så det var roligt att höra. Till veckan blir det Ia-träning i Delsbo och som vanligt jobbar vi stenhårt på att få till våra luftiga byten ;)

Colette är nu ordentligt igång och är väldigt fin att rida. Hon är välutbildad och jag kan då passa på att uppdatera mig på de lite högre rörelserna. Trots att hon inte mäter så högt över marken så har hon stora luftiga gångarter med bra styrka och spänst. Man kan med andra ord rida lite piff och puff :)

Träningarna rullar på under veckorna och alla elever utvecklas bra. Man blir så glad när man kunnat förmedla något som är en känsla och får respons från både häst och ryttare. Nu när vi får flytta inomhus blir det tyvärr ofta sena kvällar innan ridhuset är ledigt. Nästa vecka ska vi iväg till Strömsholm igen på delkurs 3 i C-tränarutbildningen och som det ser ut på schemat kommer det att bli mycket roligt att titta på.

Ha en trevlig helg!


Nov 03 2008

Grattis till SM-bronset Ia & Galliano!!!

Cilla @ 20:13

Vi är stolta över att kunna gratulera våran dressyrtränare Maria ”Ia” Eriksson och Galliano till helgens bronsmedalj på dressyr-SM i Helsingborg! Återigen bevisar dom för resten av dressyr-Sverige att man kan lyckas i sin ryttarkarriär även fast man bor i Norrland! Det ger oss hopp om att fortsätta kämpa vidare trots sämre förutsättningar än våra sydliga kollegor. =)


Nov 02 2008

Sponsred by family

Cilla @ 21:23

Jag har länge planerat att köpa en ny dressyrsadel. Medvetet har jag väntat lite på att Elle ska utveckla sin muskulatur lite mer och att sparkontot ska växa. Men i helgen behövde jag inte vänta längre för jag fick nämligen en försenad födelsedagspresent i form av en ny sadel av min sambo. Han vet vad för modell och märke som jag har velat ha så han tog hem några sadlar som jag ska prova ut. Är så otroligt tacksam för denna fina present och har svårt att beskriva känslan av att äntligen fått en sak som man så länge har tänkt på. Jag kommer med glädje att rida nästa dressyrpass med min nya utrustning! =)


Nov 01 2008

Vinterväder = vinterdäck och vinterskor

Cilla @ 9:55

vinter.jpgVarje år blir man liksom lika förvånad när första snön trillar ner. Som tur var hade jag bokat in hovslagaren sedan långt tillbaka, bättre tajming kan man nog inte få. Så nu har alla hästarna vinterskor med broddar och jag tror dom tyckte det var skönt att kunna springa & busa i snön med bra fotfäste. Bil och transport har också fått vinterutrustning och det var i sista stund eftersom det är hoppträning för Ulf Joansson i Delsbo.