Okt 28 2008

Härlig höstdag

Cilla @ 6:29

Alla årstider har sin tjusning och i söndags fick vi se hösten från dess bästa sida. Evelina och jag red en varsin häst upp till klätterbacken vid berget. Helt underbart väder och utsikten får man inte klaga på heller :) Efter nattens storm hade det fallit stora träd över vägen men våra ”terräng” hästar hade inget emot att skutta över grenarna.

Ia-träningen i fredags var riktigt givande. Jag har jobbat mycket på att utveckla traven sen sist vi tränade för henne och hon såg resultat direkt. Bytena jobbar vi fortfarande med och kommer att lägga mycket fokus på det nu under den tävlingsfria delen av året så kanske vi har fått ordning på dom till vårens tävlingssäsong :)

colette1.jpglarryhtred.JPGFörsäljningshästarna Colette och Larry jobbas vidare och har nu intresserade köpare. Roligt att ha så fina hästar till salu. Snart väntar fler inridningshästar på ingång och stallet blir fullt igen. Må så gott i höstsolen!


Okt 23 2008

Björnar och bomber

Cilla @ 19:22

Det hinner hända mycket på en vecka här hemma. Hästarna har satt tjocka pälsar trots att dom gått med täcken så dom såg ut som små björnar i måndags när jag kom hem. Tur att jag investerade i en bra klippmaskin förra året för den kommer att användas flitigt om det fortsätter så här =).

Elle och Larry har fått en kortare ledighet under förra veckan och det har gjort dom gått eftersom dom har tävlat och jobbat ganska mycket under sommaren. Men nu är det fart igen och Elle har samlat på sig massor med energi under dessa dagar som han nu måste göra sig av med. Då är det bra att kunna ta sig bort till klätterbacken och göra av med överskottet där. Vägen dit är spännande då han trippar på tå och känns som en bomb att sitta på =).  Den värsta överskottsenergin är nu borta och imorgon ska vi åka och träna för Ia Eriksson. Kul kul!


Okt 20 2008

Hemma igen, en erfarenhet rikare

Cilla @ 9:13

deedee_flyinge_2paint.JPGEfter en spännande och rolig final slutade vi som 6:a (totalt 41 till semifinal) och det resultatet är vi super nöjda med. Hästen har skött sig utmärkt både utanför banan och vid uppvisningarna. Fin kritik från domarna båda dagarna och en avslappnad häst är mer än vad man kan önska av en 3-åring. Resan hem inatt gick också bra och hästarna har stått lugnt hela vägen. Måste erkänna att man är lite sliten efter en sådan här vecka men det är otroligt roligt och lärorikt att göra en sådan här resa.

Dagens ros vill jag ge till mina änglar Pia och Mika som skött om hästar och stall under veckan. Även ett tack och bock till Emma som varit med och hjälpt mig hela veckan nere i blöta (!) Skåne. Ett varmt tack också till Lise & Tommy som gav mig förtroendet att utbilda och visa deras fina häst.

Ikväll väntar motion av hästarna som varit kvar hemma och det ska bli roligt att sitta på dom igen. Önskar bara att det tråkiga regnet kunde försvinna och marken fick torka upp lite.


Okt 17 2008

Final på Flyinge!!!

Cilla @ 19:53

deedeeflyinge.JPGVilken vecka det har varit! Vädret har inte riktigt varit med oss men annars har vi det toppen. Idag var det stora dagen D och vår lilla stjärna skötte sig utmärkt. Han var avslappnad och visade sina fina gångarter. Det gav oss en biljett till FINALEN på söndag! Vi alla inblandade är stolta och glada över det positiva resultatet. Tack till er alla där hemma som har peppat och stöttat oss här nere i syd. På söndag ska vi vara med och visa att vi är en av landets 10 bästa 3-åringar! Håll i hatten! Kramar från Flyinge.


Okt 12 2008

På väg mot Flyinge

Cilla @ 13:54

dsc01791.JPGIkväll åker jag, Sir Dee och Emma med lastbil ner till Flyinge där unghästchampionaten går under nästa vecka. Vi åker så pass långt i förväg pga den långa resan och för att dessa unga hästar ska ha möjlighet att aklimatisera sig innan det är dags att visa upp sig på den stora arenan. Jag har någraförväntasfulla men nervösa dagar framför mig men hoppas på att hästen tar det hela med ro och att vi kan visa oss från våran bästa sida. Det kommer troligen att bli svårt att komma åt internet där nere men jag ska göra vad jag kan för att uppdatera för mina supportrar här hemma ;). Håll tummarna hårt och heja fram Delsboligan!

Hälsningar från en laddad och förväntasfull tjej!


Okt 12 2008

Välkommen Colette

Cilla @ 10:39

Nu är det en spännande tid med flera fina hästar till försäljning och en rolig resa till Breeders och Flyinge.

colette.jpgVi hälsar Colette välkommen till oss och hon ska stå hos mig till försäljning. Hon kommer nu under veckan att motioneras igång efter en tids vila.

Elle och Larry var igår på tävling på ”hemmaplan”. Larry skötte sig bra och blev 2:a i LA. Elle däremot fick en plump i protokollet och hittade på egna rörelser i programmet. Han var som sagt väldigt laddad och nu när vi har jobbat så mycket med byten under våren och sommaren så blir det svårt att hålla honom på mattan i den förvända. Sist men inte minst tävlade jag även Andrea´s sto Sabrina och hon skötte sig riktigt bra och var placerad i LB och precis utanför placering (efter Larry) i LA. Hoppas att dom fick några bra tips inför kommande tävlingar.imgp2704.JPG


Okt 06 2008

Rolig respons

Cilla @ 20:18

dsc01660.JPGHöststormar och spöregn fortsätter att avlösa varandra. Men vi trotsar vädret och tänker oss framåt mot en härlig vinter följd av en vacker vår och sommar.

I helgen har det varit intressenter här och tittat. De var mycket nöjda med vad dom såg och med ridningen. Så vi får snart reda på om det väntar nya äventyr för någon av hästarna. Samtidigt var det ett glädjande möte även för mig och om det vill sig väl så kanske det blir spännande samarbeten i framtiden. Det var otroligt roligt att få sådan uppskattning för det jobb man lagt ner. Nu sporras jag mot nya mål och hoppas på en härlig vecka nere på Breeders.

Lorenza är nu klar med första skedet i sin inridning och har nu åkt hem för en viloperiod hos sin ägare familjen Sjödin. Hon är varmt välkommen tillbaka i vår för matchning mot 3-årstestet och kommer under vintern att löshoppas regelbundet.

Larry och Elle är nu i slutet av sin tävlingssäsong och kommer på lördag att göra en varsin start i LA på ”hemmaplan”. Deedee förebereds för resan ner till Flyinge och han känns riktigt fin att rida. En stor upplevelse väntar för oss båda och jag hoppas att vi är förberedda på bästa sätt.


Okt 01 2008

Regn och rusk…

Cilla @ 19:28

Idag har regnet verkligen öst ner hela dagen. Till min stora lättnad var det ingen av hästarna som var blöt under sina täcken när jag tog in dom. Otroligt bra! Dom tyckte nog att det var ganska mysigt att få på sig något torrt ändå. Jag vill helst att hästarna är så gott som rena när dom går in för kvällen så idag blev det många ben att spola innan alla fötter var rena igen.

Elle har fått sin vaccination idag och ska nu ta det lugnt i några dagar. Deedee har fått en liten knöl mellan frambenen men veterinären konstaterade att det var helt ofarligt och att den troligtvis försvinner om några dagar. Eftersom jag inte var hemma förrän sent från jobbet idag så kallade jag in förstärkning från Tjärna som kunde möta upp veterinären i stallet. Tack och bock Pia!

Hoppas att regnet försvinner över natten så att solen tittar fram igen imorgon!