Sep 28 2008

Ia-träning

Cilla @ 8:24

I fredags lastade jag båda hästarna och åkte till Hudik på Ia-träning. Larry var först ut och han fick gå dagens pass på kanadar. Vi tränade med fokus på att lägga honom olika hög och låg i formen. Fortsatte sedan arbetet med bytena och de på diagonalen gick riktigt bra så dom har vi koll på nu. Bytena på serpentinbåge får vi däremot hemläxa på ;)

Elle fick också jobba med sina byten och jag fick bra tips på hur jag ska komma åt honom för att han inte ska bli för laddad. Skolorna gick riktigt bra och Ia tyckte att han hade utvecklats i både kroppen och i huvudet sedan hon såg honom sist.

Hästarna hemma i Västansjö fick jobba ett pass på utebanan i det fina vädret! Deedee har nu hittat sin kropp igen och går i en stadigare arbetsform. Lorenza fortsätter att utvecklas bra och ska snart få åka hem på lite vila.

Lördagkväll tillbringade jag i stallet med klippmaskinen i handen. Det var dags för Elle och Deedee att göra sig höstfina. Båda två var duktiga och stod stilla när pälsen föll av. Deedee tyckte först att ljudet var lite läskigt men efter att han hade fått stått och titta på när Elle blev klippt så gick det utan problem. Idag blir det filmning på några av hästarna för spekulanter och lite höststädning runt stallet. Ha så gott i det fina vädret!