Sep 15 2008

Att lära av sina misstag…

Cilla @ 12:50

Gårdagen blev inte vad vi hade hoppats på. Dagen började tidigt med avresa från stallet kl 05.00. Väl framme i Sundsvall var Larry första startande för dagen och fick tyvärr gå sin debut i Msv som ”uppvärmningsklass”. Han skötte sig bra och gjorde sina byten där han skulle men var för spänd för att få dom höga poängen. Senare under dagen gick Larry även en LA:6 och då var han betydligt mera avslappnad och gav en bra ridkänsla med godkända procent. Nöjd ryttare och ägare ;) 

Elles uppvärmningsklass blev en tråkig historia. Efter ungefär halva programmet började han att bete sig väldigt konstigt och ville inte alls vara med längre. Min första tanke efter ritten var att han hade ont någonstans och det kändes väldigt obehagligt. Mellan klasserna undersökte vi honom noggrant och kunde inte hitta något ovanligt så jag var extra lyhörd när jag red fram inför 6-års kvalet. Personerna på marken kunde inte se något konstigt och jag hade en riktigt fin känsla i sadeln så vi provade att starta. Denna gång kände jag inget konstigt men vågade ändå inte rida honom fullt ut. Efter ritten stod det klart för mig vad som hade hänt tidigare. Jag fick en kommentar före första klassen att sadeln inte satt fast ordentligt så vi drog åt sadelgjorden strax innan jag gick in på banan och känslig som han är så blev det obehagligt när han skulle utföra vissa rörelser och visade det genom att protestera. Otroligt onödigt misstag men man lär sig så länge man lever..

ellesundsvall.JPGFotograf: Emmy Eriksson

Dagen blev lång för alla inblandade men det var med glädje som båda killarna fick gå ut en stund i hagen när vi kommit hem. Tack till hästägare Lise som klev upp mitt i natten och stod ut i kylan hela dagen.

Nu i veckan blir det hoppträning för Gabrielle Young Shing Pettersson och kanske en liten hopptävling på hemmaplan i helgen ;).