Sep 28 2008

Ia-träning

Cilla @ 8:24

I fredags lastade jag båda hästarna och åkte till Hudik på Ia-träning. Larry var först ut och han fick gå dagens pass på kanadar. Vi tränade med fokus på att lägga honom olika hög och låg i formen. Fortsatte sedan arbetet med bytena och de på diagonalen gick riktigt bra så dom har vi koll på nu. Bytena på serpentinbåge får vi däremot hemläxa på ;)

Elle fick också jobba med sina byten och jag fick bra tips på hur jag ska komma åt honom för att han inte ska bli för laddad. Skolorna gick riktigt bra och Ia tyckte att han hade utvecklats i både kroppen och i huvudet sedan hon såg honom sist.

Hästarna hemma i Västansjö fick jobba ett pass på utebanan i det fina vädret! Deedee har nu hittat sin kropp igen och går i en stadigare arbetsform. Lorenza fortsätter att utvecklas bra och ska snart få åka hem på lite vila.

Lördagkväll tillbringade jag i stallet med klippmaskinen i handen. Det var dags för Elle och Deedee att göra sig höstfina. Båda två var duktiga och stod stilla när pälsen föll av. Deedee tyckte först att ljudet var lite läskigt men efter att han hade fått stått och titta på när Elle blev klippt så gick det utan problem. Idag blir det filmning på några av hästarna för spekulanter och lite höststädning runt stallet. Ha så gott i det fina vädret!

  


Sep 25 2008

Socialt samarbete

Cilla @ 20:25

Som alla hästmännsikor känner till så är det ofta brist på antal timmar per dygn. Då har jag fördelen att ha snälla och hjälpsamma männsikor omkring mig som ställer upp med allt möjligt. Häromdagen ringde min sambo och undrade om han kunde hjälpa till med något i stallet så att jag blev klar lite tidigare. Vi tog då en varsin häst och traskade upp till den branta klätterbacken i närheten. Det var skönt att få hjälp att motionera hästarna och samtidigt få en extra pratstund med varandra. Jag tror att hästarna också uppskattade sällskapet så om vi har tur kanske det blir fler gånger ;)

Lorenza har nu blivit ridhäst på allvar den här veckan då hon galopperat med ryttare för första gången utan några problem. Hon samarbetar bra och har en normal framåtbjudning för en 2,5-åring.

Larry och Elle har gått lågintensiv träning den här veckan med skrittpromenader på hårt underlag och klättring i lutande terräng. Imorgon blir det dressyrtrimning för Maria ”Ia” Eriksson med både Larry och Elle. Det ska bli så kul för det var länge sen vi hade möjlighet att träna för henne. Hon är en skicklig ryttare med ett härligt humör och ger konkreta saker att jobba med. Ser framemot morgondagen!


Sep 20 2008

Vilken härlig dag!

Cilla @ 17:44

dkrs-007.JPGSolen tittade fram och värmen kom. Det är inte direkt så att vi har blivit bortskämda med fina höstdagar men idag bjöds vi på en härlig dag.

Elle var på hugget och tävlingen gick bra idag. Första klassen var han lydig och vi satte dit nollan! Till den andra klassen hade han laddat upp extra och vi fick då en rivning på muren där vi kom lite för fort. I övrigt är jag nöjd med honom och han har visat att han har börjat mogna även i hoppningen. Det som han förrut tyckte var läskigt hoppar han nu över med lite extra tryck i galoppen ;)

Hoppas att vi får en lika härlig dag imorgon!


Sep 19 2008

Hopptävling på ”hemmaplan”

Cilla @ 21:28

Då är nu också även denna vecka snart slut. De senaste dagarna har det hänt mycket. Elle och jag har varit och hopptränat för Gabi och det var riktigt roligt. Jag skadade tyvärr min svanskota i ett av Elles små skuttserier men fick många bra tips om hur jag ska rida honom med mig hem så det kändes ändå bra. Deedee har nu fått på sig skor igen och han har svarat bra på arbetet från marken. Han är riktig talang att jobba med och rör sig mycket bra för sin ålder. Lorenza har travat med ryttare för första gången utan några problem och arbetet med henne fortsätter enligt planen. Förutom allt detta har det varit många timmar i sadeln på andra hästar trots ömmande rumpa. Flera av hästarna som jag åker ut och rider har jag nu jobbat med en längre period och nu börjar vi se fina resultat av arbetet. Det är kul att utbilda trevliga hästar och att se att ägarna är nöjda med resultatet.dsc_0445.JPG

Imorgon ska Elle tävla två hoppklasser på ”hemmabanan” i Delsbo och det ska bli spännande eftersom han inte har tävlat hoppning sen i somras.

På återseende och ha en trevlig helg i höstens tecken!


Sep 17 2008

På promenad

Cilla @ 19:57

ellegaspning.BMPDagarna efter tävling får hästarna ta det lite lugnt och då promenerar jag med dom för hand för att dom ska få röra på sig utan belastning. Den här veckan har vi haft sällskap av Evelina och hennes två boxrar. Fler i byn har titta undrande på oss då vi kommer med varsin hund och häst i varje hand men det är roligt och nyttigt med annorlunda sällskap. Så här trött var Elle en kväll när vi kom hem :)


Sep 15 2008

Att lära av sina misstag…

Cilla @ 12:50

Gårdagen blev inte vad vi hade hoppats på. Dagen började tidigt med avresa från stallet kl 05.00. Väl framme i Sundsvall var Larry första startande för dagen och fick tyvärr gå sin debut i Msv som ”uppvärmningsklass”. Han skötte sig bra och gjorde sina byten där han skulle men var för spänd för att få dom höga poängen. Senare under dagen gick Larry även en LA:6 och då var han betydligt mera avslappnad och gav en bra ridkänsla med godkända procent. Nöjd ryttare och ägare ;) 

Elles uppvärmningsklass blev en tråkig historia. Efter ungefär halva programmet började han att bete sig väldigt konstigt och ville inte alls vara med längre. Min första tanke efter ritten var att han hade ont någonstans och det kändes väldigt obehagligt. Mellan klasserna undersökte vi honom noggrant och kunde inte hitta något ovanligt så jag var extra lyhörd när jag red fram inför 6-års kvalet. Personerna på marken kunde inte se något konstigt och jag hade en riktigt fin känsla i sadeln så vi provade att starta. Denna gång kände jag inget konstigt men vågade ändå inte rida honom fullt ut. Efter ritten stod det klart för mig vad som hade hänt tidigare. Jag fick en kommentar före första klassen att sadeln inte satt fast ordentligt så vi drog åt sadelgjorden strax innan jag gick in på banan och känslig som han är så blev det obehagligt när han skulle utföra vissa rörelser och visade det genom att protestera. Otroligt onödigt misstag men man lär sig så länge man lever..

ellesundsvall.JPGFotograf: Emmy Eriksson

Dagen blev lång för alla inblandade men det var med glädje som båda killarna fick gå ut en stund i hagen när vi kommit hem. Tack till hästägare Lise som klev upp mitt i natten och stod ut i kylan hela dagen.

Nu i veckan blir det hoppträning för Gabrielle Young Shing Pettersson och kanske en liten hopptävling på hemmaplan i helgen ;).


Sep 13 2008

Kvaldags igen…

Cilla @ 21:38

Oj oj, denna vecka har bara rusat förbi. Det är förmodligen för att stallet är fullt och allting bara rullar på ;)

Hästarna är på olika nivåer men arbetas mot individuella mål. Lorenza fungerar bra i tömkörningen och skrittar med ryttare utan problem. Till veckan blir det förhoppningsvis trav och kanske en galopptur om hon fortfarande är lika avslappnad. Deedee som nu är under igångsättning ser pigg och fräsch ut. Han tycker det är roligt att vara igång igen och rids än så länge bara kortare joggingpass. Larry har svarat bra på träningen och ska imorgon få följa med på tävling till Sundsvall och göra sin debut i Msv. Och sist men absolut inte minst har vi min egna Elle som ska gå ett till kval imorgon. Hoppas att han är avslappnad och kan visa att vi kan sätta våra byten även på tävling. Efter diskussion med mig själv och rådfrågan med min tränare har jag bestämt att oavsett hur det går imorgon så ska jag inte ta med honom ner till Flyinge & Breeders i oktober, även om han skulle kvala. Detta delvis pga att jag har andra ambitioner med honom och tycker då att det är en alldeles för lång resa för hästen. Men vi kommer självklart att satsa järnet imorgon ändå för det vore hemskt roligt att ha lyckas med bedriften att kvala sin egen 6-åring :).

Nu måste jag verkligen gå i säng så att jag orkar med den långa tävlingsdag som väntar imorgon!

Håll extra hårt i tummar och tår för mig och killarna imorgon!!!


Sep 08 2008

Hösten är här

Cilla @ 9:14

Nu är tiden här då det blir kallare på morgonen och mörkare på kvällen. Hoppas bara att det blir en mild höst så att vintern inte blir så lång. Som tur är har jag otroliga vänner som har hjälpt mig att sätta upp belysning vid ridbanan i helgen så nu kan jag motionera alla hästarna även sent på kvällen. Vilket lyx! Tusen tack Erik, Evelina och lille Gustav för allt ni ordnar på gården för mig och mina fyrbenta vänner :)

Helgen har även inneburit Mattias träning och denna gång fick proffsberidaren själv sitta upp i sadeln för att känna på Elle. Han blev positivt överraskad över hur otroligt känslig han är och tyckte att han var bra utbildad men behöver slappna av lite mer i bytena.  Bara att fortsätta träna med andra ord ;).

Lorenza fortsätter sin inridning och svarar bra på arbetet. Hon har nu börjat tömköras och i helgen fick hon bära mig på ryggen några steg. Larry är också igång och arbetas mycket i skogen. Om allt stämmer för honom så väntar det tävling till helgen.

Ikväll kommer det en ”gammal” bekant tillbaka till stallet och vi blir därmed fullbemannade.


Sep 04 2008

Hästens hållbarhet och prestation

Cilla @ 5:53

 Efter en väldigt lång natt i bilen är jag nu hemma från Flyinge igen. Jag har varit i Skåne för den andra delkursen i C-tränarutbildningen. Denna gång var det inriktning på hästens hållbarhet och prestation utifrån exteriör mm. Det har varit fantastiskt roliga dagar med nostalgikänsla från den tiden jag gick unghästutbildningen där. 

Jag vill återigen tacka mina underbara vänner Mika, Pia och Evelina som ALLTID ställer upp och sköter stallet och hästarna när jag åker iväg. 

Nu i veckan blir det fokus på dressyren och ridning på banan för i helgen ska vi träna för Mattias Jansson igen. Det ska bli kul att se om vi har lyckats klättra ytterligare några steg mot vårat mål :).

God morgon & ha en forsatt bra dag!