Aug 30 2008

Sommarpremiering

Cilla @ 18:09

ApolloIdag har jag och tjejerna Wrangfalk varit till Bollnäs och visat deras unghingstar för premieringsförättare.

Dagen startade med korsningsponnyn Apollo. Han är som ni ser en snygg kille med mycket utstrålning och energi. Domaren påpekade exteriöra avvikelser som vi inte håller med om men kanske att herr Domare var lite morgontrött ;)

Fjordingen Kex var däremot närmare de poäng han förtjänar och gick stolt hem med en klass I rosett, efter att ha skött sig utmärkt trots strul och misstag från arrangörerna. Grattis Yasmine, Towa och Kex! Det har varit en lärorik och underhållande dag med gänget från Fredriksfors och jag ser fram emot kommande samarbete med träningar och visningar.

Hästarna hemma har idag fått kortare joggingturer och imorgon väntar  lösgörande pass på ridbanan.


Aug 28 2008

Välkommen Lorenza

Cilla @ 10:05

Nu börjar inridningshästarna på att rulla in igen och idag kom stoet Lorenza. Hon ska vara hos mig en period nu under hösten för inridning och planeras komma tillbaka till våren för matchning mot 3-årstestet. Lorenza är en tjej med mycket fullblod med inriktning mot hoppning. Hon får nu några dagar på sig att komma in i rutinerna innan jag börjar jobba med henne.


Aug 27 2008

Klättring på schemat

Cilla @ 7:04

KlätterbackeNu har jag äntligen hittat klätterbacken som flera har tipsat mig om :)

Den ökade stegvis i lutning och var ordentligt brant på slutet. Elle som gillar att springa fick jobba på ordentligt och han var ganska nöjd när vägen tog slut. Uppe på toppen var utsikten helt fantastisk och skritturen hemåt var perfekt för att få bort mjölksyran i benen.


Aug 24 2008

Nya kontakter, nya dörrar

Cilla @ 23:48

KråkanHelgen har bjudit på olika turer.

Hoppträningen för Uffe var riktigt spännande då Elle lekte rodeohäst mer än hopphäst. Ibland förstår jag inte hur han lyckas hålla reda på sina ben när han hoppar runt mellan hindren. Som tur är vet jag ungefär vad han brukar hitta på så än så länge håller jag mig kvar i sadeln, men det var nära gruset i helgen ;)

Resten av helgen gick till förberedelser och visning på fölmönstring i Bollnäs. Jag visade ett fint föl efter Nobel. Tyvärr ville hon inte trava så bra som hon verkligen kan när hon kom in i ridhuset men övriga gångarter visade hon väl och fick hon bra poäng på. Det är en otroligt härlig och vacker fölunge som är välhanterad och social, precis ett sånt föl man själv skulle vilja ha och fortsätta utveckla. :) Önskar Eva lycka till med både föl och sto!

Det är väldigt kul att få träffa nya kunder och människor vilket skapar nya relationer som kan utvecklas ännu mer i framtiden. Tack till Mia som presenterade mig för Eva och hennes hästar och tack för att du följde med på visningen.


Aug 21 2008

Ledarskap och mentalträning

Cilla @ 22:42

Nu är jag tillbaka hemma igen efter flera givande föreläsningar på Strömsholm. Denna delkurs var det fokus på Människan-ryttaren-utövaren och vi gick in på fler mycket intressanta delar inom tränaryrket. Det var allt från uppdelning av ledarskapsrollen till fokusering och målbilder vid tävling. Som ni kanske förstår så var det mycket att ta in på dessa två dagar men eftersom man oftast hann med att anteckna så kan jag i lugn och ro gå igen materialet igen. Nu ser jag fram emot nästa delkurs som har inriktning på hästens utveckling och hållbarhet :).

Tack och bock till Mika och Pia som tagit hand om stallet medan jag varit borta! Jag är väldigt tacksam och Ni är guld värda som gör detta möjligt för mig.

I helgen blir det lite hoppning för Elle när Ulf-träningarna börjar igen samt att jag ska till Bollnäs och visa ett föl på söndagen.


Aug 18 2008

Fullt upp & flytt

Cilla @ 12:02

Dagarna i augusti har gått väldigt fort och inte nog med allt jobb med hästarna så har vi även flyttat nu i helgen.  Allt har gått väldigt bra så vi efteranmälde oss till tävlingen i Gnarp när jag insåg att vi skulle hinna bli klar innan söndag.

Elle fick gå 2 st LA klasser. I LA:4 var han avlappnad & lydig så vi placerade oss på 2:a plats med dryga 62 %. I LA:5 hamnade vi precis utanför placering efter några missar i galoppserpentinerna. En spontan men lyckad tävling :). Larry fick stanna hemma eftersom han klivit av sig en sko :(. Tack till Liselott som lånade ut sin kavaj till mig då min blev kvar hemma! Och tack Towe för supporten vid framridningen.

Ikväll blir det träning med unghingstarna och imorgon bär det av till Strömsholm för första delkursen på C-tränarutbildningen. Det blir nog två mycket intressanta men intensiva dagar. Återkommer då jag är hemma igen efter utbildningen! Ha det gott så länge.


Aug 16 2008

Morgonstund har guld i mun

Cilla @ 9:43

Morgonstund

ElleHärlig tid för ridning i skog och mark!

Jag gillar inte att harva runt på ridbanan flera dagar i veckan för att rida markarbete så nu är det perfekt att använda sig av färdigslagna ängar. Hästarna blir positiva till arbete och den kuperade terrängen gör att det samtidigt blir lite mera styrketräning.

Underbart att ta en morgontur i denna vackra vy! :)


Aug 13 2008

OS-inspirerad

Cilla @ 19:54

Härliga tider med dom Olympiska spelen som pågår. Det har ännu inte gått så bra för Sverige men man kan inte bli annat än inspirerad när man ser alla skickliga ekipage. Hästarna är otroliga djur som rest runt halva jorden för att tävla och ändå presterar på toppnivå.

På hemmaplan fortsätter arbete som vanligt. Elle har den här veckan gått lättare pass med mycket lösgörande rörelser. Till helgen väntar troligen en mindre tävling om han fortsätter att kännas lika fräsch.

Larry gjorde idag ett riktigt bra pass på ridbanan och han har nu kommit ihop i en rundare form och är mer genomsläpplig i kroppen. Arbetet från marken har gett bra resultat och det känns skönt!

Imorgon blir det både hopp och dressyrträningar hemma i Västansjö och det märks att elever och hästar börjar komma igång efter sommarvilan :). Ser fram emot en innehållsrik höst med utbildning och nya uppdragshästar.

Njut och låt er inspireras av talangerna inom sporten!  Heja Sverige!


Aug 09 2008

0,8 procent…

Cilla @ 9:21

Så var vi hemma igen efter en lååång dag i Östersund. Men resan blev trots det en rätt positiv upplevelse. I LB:3 kändes Elle riktigt fin och lydig och vi tog våran första vinst!! Domaren var väldigt sträng med poängen men det gällde samtliga i klassen så vi hamnade ändå överst på prispallen :). När vi skulle rida FEI:s kvalprogram för 6-årig hästar öppnades himmlen och regnet öste ner men Elle kämpade på ändå och gjorde ett mycket bra travprogram. Alla byten i galoppen blev tyvärr inte klockrena så vi hamnade på 67,2 % bara 0,8 % från kvalgränsen!!! På hemresan kändes resultatet tungt men nu när man har fått smälta dagen måste jag erkänna att jag är ganska stolt över oss ändå ;). Det känns väldigt roligt att kunna ta sig så här långt på egna ben. Vi utvecklas och växer för varje tävling så vi fortsätter att kämpa på mot vårat mål. Snart är vi kanske där!

Imorse trodde jag att Elle skulle vara trött efter det långa resan men när jag kom till stallet och öppnade dörren stod dom där lika pigga och förväntansfulla som vanligt. Nu väntar några dagars ledigt för honom så att han kan återhämta både kropp och knopp :).

Tack till ni som hejat och ett STORT tack till Jennie som var med oss hela dagen i Östersund!!! Nu tar vi med oss dom fina resultaten och blickar framåt mot kommande utmaningar.

Bilder och kanske en video kommer senare.Tack för visat intresse!


Aug 07 2008

Kvaldags igen

Cilla @ 8:28

Regnet öser ner dag efter dag men hästarna verkar inte påverkade av det tråkiga vädret. I början av veckan hade vi besök av Towa och hennes döttrar som hade med sig småhingstarna. Kex och Apollo skötte sig bra trotts att de var på en ny plats och vinden blåste rejält på ridbanan.

Larry har den sista tiden arbetats mycket från marken för att kunna påverka form och takt lite mer. Han har börjat ändra sin arbetsform och ser betydligt starkare ut. Vi fortsätter att jobba mot sommarens mål och ser fram emot kommande tävlingar.

Imorgon är der kvaldags igen och vi styr resan mot Östersund. Elle har kännts fräsch och fin under veckan så jag hoppas att det håller i sig och att vi kan sätta dit den magiska kvalprocenten ;).  Som tur är slipper jag åka själv denna gång och det är jätte roligt att ha någon med sig.

Håll gärna alla tummarna ni har för oss, vi behöver allt stöd vi kan få imorgon! :)


Aug 03 2008

Rolig ridning

Cilla @ 21:53

Rolig ridningIdag har vi varit på Mattias träning och det var super kul :)

Både Elle och jag var laddade och det märktes. Tror inte att han har gått så bra någon gång och jag fick en otrolig känsla i sadeln. Han kändes väldigt mjuk och var riktigt balanserad. Bytena blir alltmer befästa och han klarar nu av mer samlande rörelser. Jag känner att de månader som jag var hos Mattias och jobbade har gett mig mycket och genom att se hur han själv tränar sina hästar dagligen kan jag ta till mig träningarna bättre och vet vilket system han använder.

Jag är så glad att hästarna är mitt liv och jag får så mycket tillbaka av både hästarna och människorna runt omkring. Det är sådana här dagar som man lever för och då glömmer man lätt bort hur mycket slit det ligger bakom. Jag hoppas kunna bevara den härliga känslan när klockan ringer 04.30 imorgon bitti ;) Nu är det dags att gå till sängen och ladda upp för en ny vecka!

God natt, önskar en stolt och lycklig hästtjej!


Aug 01 2008

Nya uppdrag

Cilla @ 18:39

Hösten närmar sig och det innebär fölmönstringar och avelsvärderingar på flera platser. Jag har fått i uppdrag att visa ett flertal ponnier och föl under hösten på olika visningar. Det ska bli kul och det brukar alltid vara spännande att ta med dom små på äventyr.

Don är nu klar med sin inridning och har idag åkt hem till sin matte där hon kommer att fortsätta rida honom. Hoppas att dom får många härliga turer tillsammans och välkomnar dom åter till våren då Don kommer tillbaka för vidarutbildning.