Jul 28 2008

Ia-träning

Cilla @ 14:51

Vi har nu möjlighet att ordna dressyrträning för Maria ”Ia” Eriksson och vill veta om det finns intresse att rida för Ia ca 1 ggr/månaden. Vi börjar med en träning och ser sen om det finns fortsatt intresse. Datum är ännu inte klart men träningen kommer att bli en fredag och troligen från ca kl 11:00 och framåt. Vi håller till på Tunalids Ridklubb och just nu finns det 4 platser kvar. Platserna kommer att vara bindande!  Det finns även möjlighet att stå som reserv. Träningen är 45 minuter/ekipage. Om du är intresserad så hör av dig så snart som möjligt till mig på info@cillasunghast.se eller 070-2029920 alt. Towe Äng 0731-801549 eller towe@toliden.com


Jul 25 2008

Högsommarvärme & ändrade planer!

Cilla @ 16:22

HögsommarvärmeNu har den riktiga värmen slagit till så i morse red vi med hästarna ner till sjön och badade. Dom tyckte att det var riktigt mysigt att gå där och plaska i det svala vattnet. Efter att ha tittat på vädret för resten av helgen bestämde vi att inte åka med hästarna på tävling på lördag. Den långa resan på flera timmar plus den otroliga hettan är inget vi ville utsätta hästarna för. Vi tar det istället lugnt i helgen och fortsätter att trimma vidare under veckan.

Nästa helg blir det träning för Mattias Jansson igen så då får vi bevisa att vi har gjort våran läxa ;).  Don är nu snart klar i sin inridning och allt har fungerat bra. Det ska bli spännande att följa honom och hans avkommor i framtiden.

Ha det bra och njut av sommaren! :)


Jul 23 2008

Äntligen hopptävling

Cilla @ 15:52

I BollnäsIdag var vi till Bollnäs på hopptävling med Elle. Han tyckte att det var hur kul som helst och hoppade gärna & fort. :) Första klassen var han otroligt laddad hela banan och vi fick 8 fel men debuten i 1 m gick bättre och vi slutade på 4 fel med en rivning på första hindret. Jag är helt klart nöjd med hans insats eftersom det bara är hans andra start i livet. Han har mest gått som dressyrhäst den här våren men det blir säkert fler hopptävlingar framöver så kanske vi kan ta oss ut i terrängen så småningom ;).

Ha en härlig sommardag!


Jul 22 2008

Besök

Cilla @ 17:20

Igår följde vi med Pia på ett seminbesök till Trogsta med Queeni och Flashan. Till stor glädje var även Queeni nu dräktig och Pia kommer att få fullt upp nästa vår då hon har alla sina 3 st ston som ska föla. Härligt! ;)

Don’s ägare kom på besök idag för att se när vi jobbade med honom. Han är en otroligt lättlärd och harmonisk hingst. Nu har vi kommit fram till traven och han är fortfarande lika avslappnad men mycket ambitiös.

Elle fick hoppa lite bana och linjer igår inför hopptävlingen imorgon. Han har fortfarande väldigt bråttom mellan hindren men hoppar allt vi ställer framför honom nu. Vattenmattan som vi kämpat med under vintern och våren är nu ganska överspelad.

Idag har killarna fått gått en tur i skogen och sommarvärmen börjar verkligen att komma tillbaka. Imorgon drar vi oss mot Bollnäs och hopptävling.

Håll tummarna ;)!


Jul 17 2008

Fortsatt styrketräning

Cilla @ 20:52

SemestervySemesterveckorna går fort och snart är man tillbaka i vardagen igen.

De senaste dagarna har hästarna utvecklat sin styrketräning ytterligare. Jennie som har praktik hos mig nu ett par veckor har hjälpt mig motionerat hästarna.

Hingsten Don gör stora framsteg varje dag och är en otroligt rolig häst att jobba med. Han är cool i alla lägen och positiv till allt arbete. Om alla hästar vore som honom så skulle det vara en dröm att jobba som unghästutbildare ;). Spännande fortsättning.

Larry har haft en intensiv arbetsvecka och ska imorgon få följa med till Sara och galoppera i de långa backarna. Nästa vecka väntar större utmaningar och troligen debut i Msv.

Elle har överraskat den här veckan. Även han har gått lite mer och idag när vi skulle hoppa så ställde vi fram den ”nya” och läskiga tunnan i ett av hindren. Utan att ens fundera tog han hindret på första försöket och gjorde sin matte väldigt glad. Eftersom han inte är så rutinerad i hoppningen var detta ett bra besked inför årets debut på hoppbanan under nästa vecka. Elle ska också få följa med till Sara imorgon för att få sträcka ut i en härlig galoppbacke.

Den här veckan har vi även börjat sätta igång Pias 3-åring, Queeni. Hon har varit ledig under sommaren och då seminerats med Jaguar Mail. Nu hoppas vi att hon har tagit sig så att hon kan få börja jobba lite igen innan hon ska vara mammaledig.

Trevlig kväll!


Jul 13 2008

Bygga muskler

Cilla @ 14:40

Elle har nu äntligen rundat på sig efter att ha varit tunn under vintern. Så nu kan vi börja styrketräna lite mer eftersom han har fått något att bygga ifrån. Tidigare i veckan var vi iväg till Sara som bor tvärs över skogen från mitt stall ;). Där finns det långa härliga backar att klättra och galoppera uppför. Elle är ju av den springglada typen så det krävs en rätt lång  sträcka för att han ska kunna bli trött. Efter några vänder kändes han lugnare men han hämtar andan fort och trippar gärna hela vägen hem sen…

Idag var det styrketräning inom hoppningen så vi hoppade en studsövning. Det är en riktigt bra övning för honom som gärna vill ge sig iväg mellan hindren och hoppar lite för långt. Det var en nöjd men trött häst när passet var klart. ;) Tack till Pia som kom och hjälpte oss med hindren i blötvädret. Även Larry fortsätter sin styrketräning men med mera fokus på styrka i samlingen. Det är roligt att se hur otroligt olika individer hästarna är och utifrån det får man lägga en utbildningsplan.

Nästa vecka blir det mer jobb hemma vid stallet med träningar och jag får hjälp av en Jennie som ska göra sin praktik hos mig. Det ska bli kul att få sällskap och hoppas att jag kan vidarförmedla lite erfarenhet och verktyg till henne.


Jul 10 2008

Välkommen Don

Cilla @ 13:47

DonNu har inridningssäsongen börjat igen ;)

Först ut är hingsten Don som ska vara hos mig för inridning och utbildning. Han är en trevlig kille som är positiv till arbete och tar det mesta med ro. Jag tror att han kommer att bli en rolig ridhäst till sin ägare Nathalie.


Jul 05 2008

Semester

Cilla @ 14:11

MattiasträningVad kan vara bättre än att starta semestern med ett härligt inspirerande dressyrpass? ;)

I onsdags red vi som planerat för Mattias Jansson och det var mycket givande. Han gav mig ett kvitto på att jag har jobbat rätt med Elle under våren och tipsade om hur jag forsätter utvecklingen av gångarterna.

Tack till Sara som agerade hästskötare och proffs-fotograf denna varma sommarkväll.

ElleStallet är nu fullbokat under så gott som hela hösten och det glädjer mig att så många nya kunder vill lämna sina hästar för utbildning hos mig. Det ska bli spännande att se vilka individer som dyker upp efter sommaren :)

Hjärligt välkomna till oss i Västansjö!