Jun 29 2008

Framgång

Cilla @ 20:37

Så var det dags för tävling nr 2 under samma helg. Larry och jag åkte till Hudik för att göra debuttävlingen och det gick över förväntan. Vi startade bland dom första LA:4 och Larry var först ganska spänd inne på banan men vi gjorde en godkänd ritt och när klassen var klar stod vi som segrare! larryht2.JPG larrytunalid62.jpg

Extra roligt var att Larrys ägare kunde följa med den här dagen och nog var dom allt lite stolta över den fina fuxen. I LA:5 var han mer avslappnad men pga av missförstånd i galoppprogrammet så hamnade vi strax utanför placering. Helt klart en lyckad debut och nu fortsätter arbete mot högre klasser. Tack Lise och Tommy för all hjälp denna regniga dag.

Den här veckan får Larry ta det lite lugnt med lättare joggingturer medan fokus istället ligger på Elle. På onsdag ska vi äntligen träna för Mattias Jansson igen och det ska bli spännande att se om han tycker att vi har utvecklats. Jag gissar att vi kommer att få jobba mycket på våra byten som inte alltid är kockrena ;)

Denna vecka går jag även på semester från mitt ”vanliga” jobb så då blir det full tid i stallet med sommarstädning och uppfräschning inför hösten.  Ha det gott!


Jun 29 2008

Motgång

Cilla @ 20:10

Otroligt tråkigt och trist när hästarna inte mår bra och det som gör det ännu jobbigare är att dom inte kan tala om det på annat sätt än att protestera när det gör ont. Detta hände oss i fredags när vi var i Sundsvall på hopptävling med Lady. Denna tappra häst ställde upp under hela framhoppningen och vi trodde alla att hon mådde bra tills vi kom in på banan och hon vägrade att hoppa mer än första hindret. Vi förstod inte först varför hon plötsligt betedde sig som hon gjorde men Tina anade att något inte stod rätt till eftersom det här är en häst som älskar att vara på tävling och aldrig stannar. Så vi gick tillbaka till veterinärbesiktningen och mycket riktigt så visade hon att hon hade ont när veterinären böjde henne. Håller nu tummarna för att det var en lättre skada och att Lady snart mår bra igen. Tackar Tina för att du stöttat och coachat oss dom här veckorna.


Jun 24 2008

Debut x 2

Cilla @ 11:49

På fredag bär det av till Sundsvall och debuttävling med Lady.  Vi planerar att starta 1,10 m och 1,20 m om väder och underlag inte sviker. Tävlingen är på stora gräsbanan så vädergudarna får gärna hålla tillbaka regndropparna. Det ska bli otroligt roligt att tävla lite högre klasser i hoppning igen eftersom det mest har varit unghästhoppning för mig de senaste året.

Sen på lördag ska vi till Hudik där Larry och jag ska debutera tillsammans. Planen då är att starta LA:4 och LA:5 om han orkar med hela dagen. Hoppas på att han är avslappnad och koncentrerad så att vi kan planera in den medelsvåra-debuten så småningom. Elle får vila från tävling denna gång.

Imorgon är det hoppning med Lady inför tävlingen i helgen samt att jag har hoppträning för mina elever på ridskolan i Delsbo.

På återskrivande :) !


Jun 20 2008

Midsommar och premiärbad

Cilla @ 10:09

06.30 imorse satte jag upp på den första hästen. Tråkigt nog regnade det just då men det slutade ganska snabbt. Lady och jag trimmade markarbete på ridbanan och vi var nog ungefär lika trött båda två när vi var klar. Häst nummer två var Larry som också fick sig ett arbetspass på ridbanan med fokusering på övergångar och förvänd galopp.

 dsc00145.JPG

Sen avslutade jag morgonen med Elle och vi tog en tur till den lilla badstranden som ligger några gårdar bort. Han var först väldigt skeptisk till vattenkanten och tyckte att vi skulle gå hem istället. Men efter en stunds övertalning traskade han med ut i vattnet och insåg då att det var ganska mysigt.

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!


Jun 19 2008

Välkommen Lady

Cilla @ 20:37

dsc00142.JPGSom jag tidigare har berättat så har jag fått förtroendet och möjligheten att låna Tinas häst Lady för att tävla hoppning på eftersom min Elle går mestadels dressyr under det här året. Utesäsongen är nu i full gång och vi skitar in oss på debuttävling nästa helg. För att kunna matcha ihop oss riktigt inför den starten så har Lady nu flyttat hem till mig i Västansjö där jag har bättre möjlighet att jobba med henne. Killarna i stallet blev överlyckliga när det äntligen dök upp en tjej igen och jag tror att Lady gillade uppmärksamheten :).

Elle har den här veckan fått tagit det lite lugnt med promenader och kortare joggingpass för att komma igen efter förra helgens tävling. Larry fortsätter att stärka upp sin kondition och teknik i de samlande rörelserna.

Gó kväll!


Jun 15 2008

3,2 procent…

Cilla @ 12:04

Då var vi hemma igen efter en rolig och givande helg. Elle har varit otroligt duktig och han har bevisat att han är en riktig tävlingsindivid. Trots den långa resan och flera nätter i ett främmande stall så har han varit pigg och glad. Han har ätit och druckit precis som han ska vilket är ovanligt för en så unghäst som inte är van att vara på tävling. Väl inne på tävlingsbanan var han laddad och fokuserad. Tyvärr satte vi inte alla bytena där dom skulle så galoppbetyget sjönk men vi hamnade ändå på 64,8 % (kval 68%) så det ser ljust ut inför framtida kval.  Det är inspirerande och lärorikt att se så många duktiga ekipge och man blir ännu mer sporrad att fortsätta sitt arbete. Även fast det är lång väg kvar så är det lite extra roligt att ha kommit dit man är när man har gjort jobbet själv ;)

Tack till alla ni som stöttat och håll tummarna! Tack Mika och Anne-Lie som har skött allting på hemmaplan. Men också ett stort tack till min sambo som ordnade så att min bil fick en service innan resan. Det är tur att man har så snälla människor omkring sig!


Jun 12 2008

Packat och klart

Cilla @ 11:00

Då var dagen här! Vi styr kosan mot Vansbro och en av våra största utmaningar någonsin. Jag rider mina starter på fredag och lördag men åker ner redan idag för att Elle ska få en så lugn och behaglig resa som möjligt.  Klassen som vi kommer att rida är ett specialprogram för 6-åriga hästar och har en kvalgräns på 68 % för att kvalificera sig till Flyinge och 6-års championatet i höst. Elle har aldrig startat en klass med så hög svårighetsgrad så jag hoppas bara att han är avslappnad och kan utföra alla rörelser utan några större krav på höga poäng.

Håll alla tummar och tår ni har så kommer vi med rapport på söndag :)!!!


Jun 09 2008

Kvaldags

Cilla @ 14:12

Nu är det nära! Under hela våren har vi kämpat med vårat dressyrarbete och nu är vi här.  På torsdag åker jag och Elle till Vansbro för att rida första kvalet i 6-årschampionatet i dressyr. Vi tar tävlingen för vad den är och jag förväntar mig inte att vi kommer att nå kvalprocenten på första försöket men det ska bli kul att se vad domarna säger om min ”eleganta” springare ;).  

Larry trimmas vidare och har nu också fått börja arbeta med kandaret igen. Tävlingsdebuten för oss två närmar sig också men har ännu inget datum bestämt. Återkommer med det!


Jun 07 2008

Stor sorg

Cilla @ 14:07

Livet kan vara fruktansvärt orättvist och ibland händer det som inte får hända! I 11 månader går man och planerar & längtar efter det lilla föl som äntligen ska komma. Tyvärr får vissa liv aldrig en chans här på jorden. 

Pias skäcksto Flashdance hade på fredagmorgon fått ett stoföl i hagen men något hade gått fel så hon var inte vid liv när hon hittades :(.  Det är otroligt sorgligt för alla inblandade och en uppfödares mardröm att behöva uppleva något sånt här. Mitt i allt detta får man vara tacksam över att mamman mår bra och kanske har möjliget att föla igen nästa sommar.  Det lilla stofölet fick namnet In my dream och vi bär med oss henne i våra tankar. Sov gott!