Maj 31 2008

Hem ljuva hem

Cilla @ 18:50

Nu är vi tillbaka från semestern och det känns rätt skönt. Verkar som om att vi har tagit med oss det varma vädret hem :)

dsc00121.JPGFulladdad efter vilan rivstartade jag med att rida båda killarna direkt efter hemkomsten. Larry fick ett lösgörande pass på ridbanan och Elle gick lite lösgörande arbete i skogen. Underbart att rida i kvällssolen!

Som tur är har jag haft ett helt gäng med vänner som har hjälpt mig att motionera och sköta hästarna under den här veckan. Dom har gjort ett kanonjobb och herrarna i hagen verkar ha blivit behandlade som kungligheter ;). Ett STORT tack till er allihopa! Ni är toppen!

Nu under veckan startar träningarna upp igen och stallet fylls på med ytterligare en häst. Dressyrtrimmningen med både Elle och Larry fortsätter mot uppsatta mål. Jag hoppas på att kunna lägga in lite härliga sommarbilder de närmaste dagarna.


Maj 19 2008

Regional debut

Cilla @ 12:02

Kallt och snö i helgen, vart tog våren vägen?

Efter lite övervägande med tanke på väglaget så åkte vi ändå till Edsbyn på Elles första regionala tävling i söndags.  I första klassen, LA:4, var han jättefin och på hugget. Oturligt nog blev vi utanför placering med 1 ynka poäng men 62,3 % i sin första regionala start är ändå fina betyg. I andra klassen, LA:5, hade vi många missar pga missförstånd i galopprogammet men är ändå väldigt nöjd med hans insats och vi har fått fina lovord från domarna.

Nya hästar är på ingång och träningarna fortsätter som vanligt under veckan. Snart åker vi en sväng till varmare trakter och vilar upp oss. :)


Maj 16 2008

C-tränarutbildning!

Cilla @ 19:35

Glädjande besked kom i postlådan idag, jag är antagen till C-tränarutbildningen på Flyinge & Strömsholm under hösten och nästa vår. =) Det känns hur kul som helst eftersom ett av mina delmål är att utöka min kompetens med just C-tränarutbildningen. Nu fortsätter vi med dressyr- & hoppträningarna under sommaren och skaffar inspiration och mer kunskap under kommande år. Tack till er som jag fått använda som referenser!

Elle har idag hoppat hemma på ridbanan i Västansjö. Vi debuterade utan martingal och det fungerade riktigt bra. Det är härligt att kunna träna fullt ut hemma utan att behöva lasta och åka till ridskolan.

Imorgon ska Lady komma på besök till Västansjö för att gå ett hoppass och Elle ska trimma dressyr inför tävlingen på söndag.

Önskar er en trevlig helg!


Maj 15 2008

Fälttävlanshäst?

Cilla @ 21:40

Tyvärr har värmen dragit sig tillbaka och det känns mer som höst än vår men hästarna verkar trivas i det svala vädret.

Larry börjar finna sig till rätta i Västansjö och har hittat en rolig kompis i Elle. Under de närmaste veckorna så kommer jag främst att träna och stärka upp honom i kondition för att sedan plocka ut honom på tävlingar under sommaren. Han är en trevlig och amibtiös häst att jobba med som har mycket energi.

Elle trimmas vidare i dressyren och är nu ikapp på utbildningsskalan för en 6-åring. Vissa rörelser blir fortfarande lite väl stora ibland men är helt klart genomförbara.

Idag var vi på upptäckstur i skogen och hittade lite nya vägar som ledde oss till en äng med små diken på. Dom var perfekta att skutta över och Elle tyckte att det var hur kul som helst! Han hoppade alla på första försöket, även över det lite större diket som var fyllt med vatten . =) Vi har ännu inte hunnit ut något på terrängbanan så det här var en bra introduktion för kommande mål. Kanske han trots allt vill bli fälttävlanshäst när han blir stor? ;)

Imorgon åker jag in till Hudik för att rida några 4-åringar och i helgen siktar vi in oss på Elles första regionala tävling med två LA-klasser. Hoppas på en pigg och glad häst trots lite längre resa.

Ha det gott!


Maj 08 2008

Grönt och skönt

Cilla @ 18:47

dsc00108.JPGImorse var det 12 grader varmt när jag släppte ut hästarna vid kl 05.00. Helt vindstilla och solen var på väg upp. Underbar vy att möta! Våren har äntligen slagit till med grönska och värme. Det är ovant men skönt att slippa hästtäcken och tjocka stallkläder.

Killar fick börja jogga igång igår på linan efter några dagars ledigt. Dom ser alla pigga och glada ut så imorgon blir det en tur i skogen innan träningen kommer igång på riktigt igen.

Helgen bjuder på betessläpp för några unghästar och att trimma lite hoppning med Lady bus.

Ha en skön helg!


Maj 04 2008

Flyinge nästa!!!

Cilla @ 16:16

deedee2.JPG3-årstestet i Lervik blev en framgång. Alla hästarna gjorde bra ifrån sig och har skött sig hela dagen. DeeDee glänste extra mycket och belönades med ett gångarts-Diplom och fina 50 p. Så nu är vi kvalad till Flyinge och 3-års championatet i höst! Härligt!!!

larry.jpg

Stallet har nu i helgen fått en ny medlem. Han heter Larry och är en go kille med härlig uppsyn. Det ska bli spännande att börja jobba med honom nu i veckan.

Elle har också gjort riktigt bra ifrån sig i helgen med en fin 2:a placering och 68,6 %  i LB. Tyvärr fick han ett sår på ena bakbenet som irriterade honom så vi nöjde oss med en klass och ger honom istället en skön vila i vårsolen några dagar. Det är han värd efter två toppentävlingar helgerna efter varandra.

Dagens ros vill jag ge till ni snälla människor som har gjort denna dag möjlig. Jag är jättetacksam för all hjälp. Pia, Mia, Tina, Mika och Anette, utan er hade det inte gått!!

Nu väntar en relativt lugn vecka med återhämtning för både mig och hästarna. Men hoppträningarna rullar på som vanligt och denna vecka blir det troligtvis både en onsdag och torsdagsgrupp i Delsbo.


Maj 02 2008

Uppladdning!

Cilla @ 20:40

En intensiv helg väntar mig och hästarna i stallet.

Elle ska imorgon få tävla två klasser i dressyr på ”hemmaplan” i Delsbo. Han känns lugn och fin att rida, men ska efter helgen få en välförtjänt mini-semester i några dagar så att han håller sig lika fräsch hela säsongen.

Wilma har nu åkt hem till sina ägare igen och dom kommer att fortsätta hennes grundutbildning. Hon kommer att bli en trevlig häst att rida då hon stärkt upp sin kropp och orkar arbeta i stadigare form. Önskar Håkan och Maria lycka till och på återseende till hösten med nästa häst ;)

3-åringarna har idag gjort sitt stora genrep inför testet på söndag. Allihopa känns pigga och fina att rida. Pga av lite strul med startlistor och uppstallning så kommer det att bli en intesiv dag då alla mina hästar ska visas inom 1 ½ timme med begränsad tillgång till boxar. Men tack vare det stora gäng som jag har i följe så kommer det att lösas sig fint under dagen ändå.

Jag hoppas kunna uppdatera er här på bloggen under helgen men lovar inte att jag hinner skriva så mycket.

Håll tummar och tår för mig och mina fyrbenta!