Apr 27 2008

Eleganta Elle

Cilla @ 11:52

Igår var det dags för tävlig igen och Elle var på sitt bästa humör. Trots att han bara tävlat en gång tidigare i livet så uppförde han sig som en världsvan inne på banan :). Det resulterade i en placering och fin kritik från domaren. Superkul! Efter många timmars väntan fick vi till slut göra våran debut i LA och det gick också över förväntan. Elle var väldigt trött efter en sådan lång dag och orkade inte riktigt hålla upp formen hela programmet men gjorde alla rörelser korrekt och bevisade för mig att han var mogen och klar att gå dom klasserna.

Tack alla ni som stöttat och hållt tummarna samt ett STORT tack till Mika som var med oss hela den långa dagen!

Den här veckan är det full fokusering mot 3-årstestet nästa helg och hästarna känns klara för att visas. Håller tummarna för att dom har en bra dag och visar upp sina kvalitéer. Det kommer att bli en spännande helg!

Tack för idag! =)


Apr 24 2008

En bild säger mer än tusen ord…

Cilla @ 20:48

dsc00101.JPGIdag har vi varit på en härlig galopptur i skogen med de ”äldre” hästarna. Kan man ha det bättre? =)

Imorgon blir det finslipning inför lördagens tävling i Hudik. Turligt nog fick vi plats även i LB:1 så då blir upplägget lite annorlnda för att han ska orka med den långa dagen.

Fortsättning följer…


Apr 23 2008

Vårkänslor & tävlingsdags

Cilla @ 21:33

Hästarna känner verkligen av våren och busar mycket i hagen. Det är lite ovant med värmen men det kan man gott leva med :)

I helgen blir det dressyr för hela slanten och dags för tävling nr 2 med min Elle. Tyvärr var det många starter så vi fick bara plats i en klass men deppar inte för det. Elle känns fin och redo att gå in i en LA och det ska bli intressant att se vad domaren tycker.

De andra hästarna fortsätter att jobbas mot sina individuella mål och utvecklas både mentalt och kroppsligt.

Vill passa på att tacka alla hästägare och ryttare för de förtroende ni ger mig. Jag älskar att jobba med hästarna och försöker att ge så mycket som möjligt tillbaka när jag utbildar hästar eller håller träningar. Jag är stolt över att få visa, utbilda, träna och tävla så fina hästar. Hoppas på stora framgångar tillsammans med er!

Håll gärna tummarna för oss i helgen då vi ger oss ut på dressyrbanan igen.


Apr 21 2008

Hoppfull helg

Cilla @ 6:29

Tidigt på lördagsmorgonen vad det dags för generalrepetition i löshoppning inför 3-årstestet. Alla hästarna skötte sig bra utifrån deras egen förmåga. Quenni gav oss hopp om fina poäng på 3-årstestet, men man får inte glömma bort att det är unga hästar med varierande dagsform. 

Elle har under den senaste veckan tränat mycket bomövningar och det gav verkligen resultat på helgens hoppträning för Uffe. Han var koncentrerad och gjorde ett toppenjobb trots att vi var på stora utebanan. Jag är jättenöjd med honom och det känns bra att kunna hoppa lite mer hemma i vardagsträningen nu när den egna ridbanan är torr och fin.

Igår fick jag också den stora äran att låna Tinas häst, Lady, på ett pass för Uffe. En otroligt rolig och härlig häst som verkligen tänder till och ställer upp i hoppningen. Det var ett tag sen jag hoppade så stora hinder men det var hur kul som helst! :) Tack och bock till häst och ägare.

Wilma har också utvecklats positivt den senaste veckan. Hon har nu en bättre framåtbjudning och är stadigare i formen. Kul med framsteg!

Den här veckan börjar uteträningarna på allvar och det är ju hur härligt som helst. Hästarna blir piggare och gladare när dom får större ytor att röra sig på. Till helgen ska Elle åka på sin andra tävling någonsin och den här gången åker vi till Hudik och rider LB:1 och LA:3. Jag hoppas att han är lika avslappnad och positiv som första gången.

På återseende under veckan! Passa på att njuta av den fina vårvädret.


Apr 16 2008

Äntligen sol & vår!

Cilla @ 20:48

Tack och lov för att våren kom till slut! Förutom att den innebär lera och pälsfällning så är det helt underbart när hästarna kan stå ute i hagen och njuta av vårsolen.

3-åringarna har den här veckan fått lära sig att gå & springa genom vattenpölar ;) Men ridbanan börjar nu torka upp så snart kan vi även börja med träningarna hemma i Västansjö. dsc00089.JPG

De efterlängtade jackorna har nu också kommit den här veckan och jag är riktigt nöjd med dem. Stilrena och proffsiga som är funktionella i stallet. Den som väntar på något gott….;)

Med ny energi från solen ochh värmen laddar vi nu för roliga träningar och spännande tävlingar framöver. En milstolpe är 3-årstestet i maj & sen får vi se vilka utmaningar vi ställs inför!


Apr 13 2008

Bra hästar, dåligt väder

Cilla @ 17:03

Tänk att vintern aldrig ger sig, snö och slask dag efter dag. Jag förstår att hästarna helst bara vill vara inne och mysa när regn och snö kommer på tvären. Tur att det finns ridhus i närheten och att alla hästarna snällt kliver på transporten så att man kan motionera dom trots vädrets makter.

Elle har i helgen fått två rejäla dressyrpass i ridhuset och det har gjort honom gott. Han är en otrolig individ när det gäller att lära sig nya saker. Idag satt flera av de nya rörelserna som gjorde honom spänd igår. Då är det roligt att utbilda hästar :)

Dom ”små” killarna har också varit till ridhuset i helgen och rör på sig. Pia och jag var ambitiösa och löshoppade tre hästar helt själva idag ;) Till vår fördel så vet hästarna nu vad som krävs av dom så det var inga problem att vara en man kort. Dagens klart mest lysande stjärna var Quenni som hoppar hindren som en liten katt. Grattis Pia till en superfin ”liten” häst. Hon ska bli spännande att följa framöver.

Veckan som kommer fortsätter mestadels som vanligt med hoppträning för mina elever på onsdag och sen ska jag & Elle också träna hoppning för Ulf Johansson till helgen.

Kul att ni tittade in & ha det gott i veckan!


Apr 08 2008

Tandkoll men inga tandtroll

Cilla @ 21:00

Idag var det dags för den årliga tandundersökningen. Wilma och Elle stod tålmodigt och väntade på veterinär Anna Bonnevier. Inga problem med varken undersökning eller tänder. Skönt att veta att det ser bra ut så nu är det bara att fortsätta att träna.

Imorgon är det hoppträning för mina elever i Delsbo igen & Pia kommer med sin trevliga tjej till ridhuset så att vi kan motionera henne utan lera & snö under fötterna.


Apr 07 2008

Hopp & studs över stock & sten

Cilla @ 6:26

God morgon!

Veckoslutet har bjudit på många spännande upplevelser ;).

Fredagen bestod till största delen av löshoppning för alla pigga 3-åringar. Två av dom gjorde debut i Delsbos ridhus och de skötte sig kanon. Maretto som är ”veteranen” i gänget har utvecklat både sin balans och teknik så den regelbundna löshoppingen i vinter har stärkt honom.  Vi fortsätter med stormsteg mot 4 maj!

Elle har gått hoppträning för Ulf Johansson i helgen och han har som vanligt visat upp sina glada sidor. Den första halvan av träningen gick mest åt att boka och busa men på slutet kunde även han slappna av och göra några riktigt fina språng. Längtar efter torrt väder så att ridbanan kan erbjuda vardaglig bomträning.

På söndagen var jag och Mika på skogstur med Elle & en av unghästarna. Allt gick bra tills att en traktor med massa skrot dök upp och skrämde hästarna. Efter en liten fartfylld tur längs vägen lugnade hästarna sig och vi kunde forstätta in i skogen.

Hoppas nu på att vädret ställer in sig på vår och marken torkar upp. Allt blir så mycket trevligare då!


Apr 02 2008

Välkommen tillbaka Maretto

Cilla @ 6:39

Nu är det återigen fullt i stallet! =)

Efter att Maria flyttat sin häst till ridskolan fick jag tillgång till ytterligare en box. Så nu har Maretto kommit tillbaka efter en längre vila hemma i Lindefallet. Han är en liten kille med en stor kropp så han fortsätter nu sin matchning till 3-årstestet. Många hästar i stallet och mycket att göra. Kul kul! Tur att jag har mina snälla tjejer Mika och Evelina som hjälper mig att få allt att fungera! Tusen tack! Ni är guld värda!!

Ikväll är det full grupp på hoppträningen i Delsbo ridhus. Roligt att så många vill vara med träna varje vecka. Både ryttare och hästar har utvecklats under vinter och tävlingssäsongen är snart igång på allvar.

På fredag drar hela 3-årsgänget ner till ridskolan för löshoppning. Pia kommer också med sin duktiga tjej, Queen Star, som jag ska visa i Lervik. Det ska bli spännande att se hur de nya hästarna beter sig.

Våren fortsätter att kämpa sig fram och snart är snön helt borta från marken. Vårkänslor kommer hos hästarna och pälsarna börjar trillar av. Härliga tider!! :)