Mar 30 2008

På djurens villkor

Cilla @ 16:57

Då åkte vi, Elle och jag, till Sundsvall för att göra dressyrdebuten. Båda var fulla med adrenalin och laddade till tusen :). Elle som aldrig varit på något liknande arrangemang tyckte att det var hur kul som helst och ibland lite för kul på framridningen ;). Väl inne på banan skötte han sig strålande och stegade runt där utan att brydsc00074.JPG sig ett dugg om dressyrstaket, domarbord eller skrikande barn på läktaren. Jag är mycket stolt över hans insats och han gjorde det jag bad honom om trots att han var så på hugget. Efter att vi ridit och kom tillbaka till gäststallet märktes det hur trött han var av den nya upplevelsen, så jag beslutade mig för att det räckte för honom i helgen. Därför strök jag oss från klassen på söndagmorgon och vi begav oss hem istället. Det beslutet kändes väldigt rätt imorse när jag kom till stallet och såg hur glada & pigga alla hästarna var. Elle hade bråttom ut i hagen och har sen mest stått & vilat i solen hela dagen. Hur kul det än må vara att träna och tävla med sin häst så måste vi ändå komma ihåg att det är på djurens villkor.

I veckan forsätter arbetet mot 3-årstestet och stallet fylls på med en välbekant kille som kommer tillbaka. Så äntligen är våren här igen!! Vi ser fram emot längre och varmare dagar :)

Tack alla ni som stöttat och skickat lyckönskningar! Dom är väldigt uppskattade!!

Må så gott i solen!


Mar 27 2008

Vardagsslit ger utdelning

Cilla @ 21:23

Det blir många timmar i sadeln och sena kvällar i stallet. Men det är värt allt jobb många gånger om när dagen kommer då man får den där härliga känslan i ridningen.  När alla rörelser och övningar som man envist har jobbat med i flera veckor till slut sitter och hästen arbetar avslappnat i en självbärande form. Då är det underbart roligt att rida! :)

Imorgon är det fredag igen och jobb i stallet hela dagen. Då är det 3-åringarna som ska få åka till ridhuset och se sig omkring. Elle ska också till ridhuset för genrep innan helgens debut på dressyrbanan.

Håll alla tummar och tår för oss!


Mar 20 2008

Skiftbyte

Cilla @ 19:43

När stallet är för litet och hästarna är för många krävs det väl genomtänkt planering. Luxen är nu färdig i sin inridning och åkte i onsdags hem till sin ägare. Han kommer att fortsätta att ridas hemma och målet med visning på 3-årstest ligger kvar.

deedee.jpg

Så idag kom en ny stjärna med lastbil. En kille som kallas DeeDee och han ska fortsätta sin matchning mot 3-årstestet hos mig. Tanken är att kvala honom till finalen på Flyinge i höst. Det är en stor och snygg häst som har mycket energi. Spännande fortsättning.

Elle har gått intesiva dressyrpass den här veckan för att finslipa på formen inför tävlingsdetuben som närmar sig. På lördag ska han äntligen få hoppa lite igen för då ska vi träna för Ulf Johansson. Hoppas att veckans flitiga dressyrarbete har gett resultat även i hoppningen.

Imorgon är det långfredag och det känns bra med tanke på allt som jag ska hinna med ;). Flera hästar i Hudik som ska ridas och så har jag ju mina hemma i stallet som också ska ut och röra på sig.

Önskar alla en GLAD PÅSK!


Mar 17 2008

Hemma är bäst

Cilla @ 12:51

island-160.jpg 

Igår kom jag hem från Island efter en kort konferensresa med mitt ”vanliga” jobb. Det har varit intensiva dagar men vi har haft super roligt och upplevt fantastisk natur.  Min häftigaste upplevelse var när vi snorklade i Silfra, en lavaspricka som bildats pga att två kontinentalplattor glidit isär. Vattnet var 2 grader varmt och alldeles kristallklart. Helt otroligt! :)

Stallet och hästarna har under helgen blivit skötta av Mika. Tusen tack tjejen! Trots att det är spännande att vara ute och resa så är det alltid skönt att komma hem och få åka till stallet. Alla hästarna var på hugget igår och sugen att jobba igen.  Nu väntar hästbyte under veckan och hoppträning till helgen. Ha det bra!


Mar 10 2008

Fyrhjulsdrift och framsteg

Cilla @ 20:40

Vi som trodde att våren var på väg fick en smärre chock i helgen. Massor med snö och vintern var tillbaka. Tur att jag har så snälla människor omkring mig som hjälper till och som lånar ut sin 4-hjulsdrivna bil när jag och hästarna ska ut och åka.

Luxen var på tur till ridhuset i Delsbo för att löshoppa. Förr har han tyckt att det varit lite läskigt att åka transport men nu gick han in som om att han var världsvan. Nu var han också lite busigare i ridhuset och skuttade omkring mellan hindren, lite svårare med koncentrationen dock.

Nya tjejen Wilma är också igång och fortsätter sin grundutbildning. Den här veckan har vi börjat med att arbeta henne mycket från marken för att hon ska hitta en naturlig form och ta stöd på betet på ett bra sätt.

Min egna kille, Elle, har varit på hoppträning och visat framfötterna. Han har gått mycket framåt i markarbetet trots att han fortfarande lägger in blandade små skutt mellan hindren. ;) Arnold tyckte att han gjort stora framsteg och gav oss beröm för det dressyrarbete vi har kämpat med de sista veckorna. Kul att någon lägger märke till allt jobb man lägger ner och samtidigt skönt att få bekräftelse på att man är på rätt väg.

Arbetet med hästarna fortsätter enligt planen och jag önskar att våren snart kommer tillbaka igen.


Mar 03 2008

Välkommen Wilma

Cilla @ 21:47

Nu börjar det bli vår och det märks väl för nu är det fullt i stallet. Härligt!

 Wilma

I dag kom Wilma och hon ska vara hos mig för vidarutbildning, främst inom dressyr.  Hon är för närvarande den enda tjejen i stallet så killarna tyckte det var extra roligt med en ny stallmedlem. ;)WilmaWilma 

Luxen var riktigt pigg idag så då passade vi på att galoppera lite mer och träna upp balansen i longeringen. Trots att han var själv ute och med ganska mycket rörelse runt om på gården så behöll han koncentrationen på mig och jobbade på riktigt bra i traven. Han ger en härligt ridkänsla med bra balans och schwung.

Elle var på återhämtningspromenad med Mika och mig.  Imorgon väntar lite mer arbete för honom igen och uppladdning inför helgens hoppträning.

På återseende!


Mar 01 2008

Full rulle och lite till

Cilla @ 16:04

Veckan har gått otroligt fort och plötsligt är det helg igen, men det är väl så när man har roligt ;)

Hästarna fortsätter att utvecklas positivt hela tiden och jag njuter av att få jobba med dom. Elle har under veckan fått prova på nya utmaningar i hoppningen och klarat dom med glans. Igår trimmade vi dressyr för Mattias Jansson och då passade vi på att testa lite mer avancerade rörelser. Det så kul att klättra upp på utbildningsskalan och känna att hästen är med på noterna

.luxen-2.JPG

Luxen kan numera kallas sig ”ridhäst” och han tar det hela med ro. Under nästa vecka ska han få följa med Elle på tur ute i skogen. Jag hoppas att snön ligger kvar då så att vi kan ta oss en härlig galopp. Till veckan blir det också hoppträning igen så nästa helg åker vi till Hudik och rider för Arnold Assarsson.

Ha det gott i snön!