Feb 24 2008

Coola killar

Cilla @ 21:12

Vilken helg det har varit!

Killarna har skött sig kanonbra och verkligen gjort mig stolt. Jag har fått så mycket beröm för Elle i helgen. Super kul att ha en egen häst med sådan kvalité. Han känns verkligen toppen att rida och vi har en rolig vår framför oss. ;) Sen har vi det nya stjärnskottet i stallet, Luxen. En trygg och cool kille som överraskar varje dag. I helgen har han debuterat i ridhuset och han tog oss med storm.

Nu i veckan blir det äntligen dressyrträning för Mattias Jansson igen. Det är alltid lika givande och han har bra tips på hur jag ska jobba vidare.

Önskar er en bra vecka!


Feb 22 2008

Smakprov av våren

Cilla @ 17:08

Idag var det helt underbart att jobba med hästar. Solen sken och vårvärmen hälsade på. Bättre än så blir det sällan ;)

var.jpg

Dagen började med löshoppning av Maretto i Tunalids ridhus. Han fick prova på att hoppa studs och tyckte det var rätt krångligt i början men löste det kanon på slutet. Luxen fick jobba på ordentligt idag och blev så svettig att han fick ta en premiär dusch. Det gick också bra trots att han har varit skeptiskt till att stå i duschspiltan. Elle gick lite lösgörande arbete och har nu blivit något lugnare. ;)

Imorgon ska både killarna hoppa, på varsin nivå. Elle får gå ett pass för Uffe Johansson och Luxen ska få åka ner till ridhuset för att löshoppa. Så morgondagen kommer att bli både intensiv och spännande. Då är det tur att jag har min toppentjej Mika som snällt hoppar in och hjälper till. :)

Ha en skön fredagkväll!


Feb 17 2008

Välkommen Luxen!

Cilla @ 12:16

Idag har vi fått en ny häst i stallet. Han kallas Luxen och ska vara hos mig för inridning och matchning till 3-årstestet i maj. Luxen verkar ta flytten med ro och gillar sina nyfikna kompisar i hagen brevid.

Elle är nu igång så smått igen och känns riktigt fin att rida =). Trots att det fortfarande kommer blandade små skutt ibland så finner han sig bra att börja jobba igen. Snart börjar lite större uppgifter för killen och vi har redan nu börjat känna på lite svårare övningar.

Ha en forsatt trevlig helg!


Feb 16 2008

Datatrassel och minusgrader

Cilla @ 11:54

Tur att det finns personer i denna värld som kan det här med datorer….för jag är inte en utav dom. Det är otroligt vad man helt plötsligt blir handikappad när mailen inte fungerar. Då blir man påmind om att det finns andra kommunikationssätt än via datorn ;)

Men nu är jag tillbaka ”online” igen och laddar inför imorgon då det kommer en ny häst för inridning. Spännande!

Vädret bidrar med många minusgrader och hårt i backen men som tur är ligger snön kvar så hästarna kan motioneras ordentligt ändå. Trevlig helg!!!


Feb 14 2008

Kamakaziepilot

Cilla @ 7:14

Igår var det dags att ta sig upp på ryggen igen efter en kortare vila. Vinden blåste stormstyrka och mörkret la sig snabbt över ridbanan. Elle var verkligen på hugget och grymtade till så fort han fick chansen att göra ett gläjdeskutt. Premiärturen kunde ändå genomföras utan större incidenter så ikväll fortsätter vi med flera skrittäventyr ;).